Rafila spune că ministrul interimar Cseke nu a avut acces la PNRR pe sănătate: Era doar pe un stick dat altei instituții

Rafila spune că ministrul interimar Cseke nu a avut acces la PNRR pe sănătate: Era doar pe un stick dat altei instituții

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că predecesorul său, Cseke Attila, i-a povestit că atunci când a preluat interimar ministerul nu a găsit sub nicio formă partea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) legată de sectorul de sănătate, întrucât aceasta „era doar pe un stick care fusese dat unei alte instituţii”.

Noul ministru povesteşte că funcţionari din minister i-au spus că nu au avut nici ei acces la PNRR decât după demersurile lui Cseke Attila.

"M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke, care e un om extraordinar, din punctul meu de vedere, foarte, foarte serios şi chiar şi dânsul când a venit ministru interimar la Ministerul Sănătăţii a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de sănătate. A trebuit să facă investigaţii, nu exista în Ministerul Sănătăţii planul. Nu exista fizic, în format electronic, cum vreţi, pentru că era doar pe un stick care fusese dat unei alte instituţii”, a afirmat noul ministru al Sănătăţii, vineri seară, la Digi 24.   

ADVERTISING

El a reclamat lipsa de transparenţă în ministerul pe care l-a preluat, spunând că inclusiv funcţionari cu funcţii de conducere din minister au avut acces "foarte, foarte târziu" la datele privind PNRR şi din acest motiv nu au avut cum să lucreze la acesta. 

"Da, PNRR-ul era pe un stick, şi lucrul ăsta reflectă, de fapt, lipsa de transparenţă şi faptul că nu există sau nu a existat, acum cred că există, foarte mare preocupare din partea noastră, pentru că avem o responsabilitate extraordinar de mare. PNRR-ul funcţionează ca un tot: dacă unul dintre implementatori nu-şi face treaba, totul se blochează”, a adăugat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇