Putin anunță că o susține pe Kamala Harris: Are un râs atât de expresiv și de contagios

Putin anunță că o susține pe Kamala Harris: Are un râs atât de expresiv și de contagios

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă că o ”susţine” pe candidata democrată Kamala Harris, actual vicepreşedinte al Statelor Unite, în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

Preşedintele american Joe Biden a ”recomandat alegătorilor săi să o susţină pe doamna Harris, deci şi noi o vom susţine”, a declarat liderul rus, joi, la Forumul Economic de la Vladivostok.

”În al doilea rând, ea are un râs atât de expresiv şi de contagios încât asta arată că se poartă bine”, a adăugat el.

Preşedintele rus a apreciat şi că Donald Trump a impus ”mai multe sancţiuni Rusiei decât orice preşedinte” dinaintea sa.

ADVERTISING

Kamala Harris ”se va abţine, poate, să facă genul ăsta de lucruri”, a declarat el.

Informaţia vine la o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova de amestec în alegerile prezidenţiale, relatează AFP.

Miercuri, autorităţile americane au adoptat o serie de măsuri - inclusiv sancţiuni şi urmăriri penale ale unor şefi ai publicaţiei ruse RT -, răspunzând astfel unor tentative de amestec în alegerile din noiembrie 2024 pe care le impută Rusiei.

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a apreciat joi că măsurile luate împotriva RT fac parte dintr-o ”campanie de informare (...) care a fost pregătită de mult timp şi care este necesară odată cu apropierea ultimei faze a ciclului electoral”.

ADVERTISING

Ea a dat asigurări că Moscova pregăteşte, ”evident”, un răspuns la aceste noi sancţiuni care ”să facă să freamăte pe toată lumea”.

Autorităţile americane nu au precizat în favoarea căreia dintre tabere - democrate sau republicane - au fost aceste presupuse amestecuri.

Rusia a fost acuzată că a desfăşurat operaţiuni de influenţare pe reţele de socializare în alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump, care a obţinut o victorie atunci.

Secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland, s-a limitat să anunţe că, potrivit unei analize a serviciilor se informaţii, ”preferinţele Rusiei nu s-au schimbat faţă de ultimele alegeri”, părând să anunţe că Moscova îl susţine tot pe Trump.

ADVERTISING

Înaintea retragerii lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă, Vladimir Putin a anunţat că-l preferă pe actualul locatar al Biroului Oval lui Donald Trump.

Fostul preşedinte american este acuzat de către criticii săi democraţi de faptul că este un admirator al lui Vladimir Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇