PSD râde de moțiunea de cenzură a Opoziției: Ca să dai jos acest Guvern, ai nevoie de UDMR. Sunt foarte buni negociatori

PSD râde de moțiunea de cenzură a Opoziției: Ca să dai jos acest Guvern, ai nevoie de UDMR. Sunt foarte buni negociatori

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat, marţi, că, pentru a da jos Guvernul Marcel Ciolacu, în urma asumării răspunderii în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, e nevoie de voturile UDMR, iar parlamentarii maghiarilor sunt negociatori extrem de buni.

„Opoziţia, la modul în care se mişcă acum, nu au niciun fel de tracţiune în ceea ce priveşte oamenii pentru că numai să spui nu, nu nu, se plictiseşte şi cel mai activ opozant din faţa televizorului iar să strângi numerele necesare să dai jos acest Guvern, ai nevoie într-adevăr de UDMR.

ADVERTISING

UDMR a fost la guvern, sunt oameni extrem de profesionişti, înţeleg delicateţea momentului pe care îl traversăm acum şi nu cred că vor semna această moţiune”, a spus Lucian Romaşcanu, la Prima News.

„Vor negocia, sunt foarte buni negociatori. Discursul lui Kelemen Hunor face parte din manualele de negociere politică”, a arătat Romaşcanu.

Întrebat despre semnarea moţiunii de către AUR, Lucian Romaşcanu a afirmat că acest vot va pica.

„Noi suntem undeva spre 60% împreună cu PNL. Din punctul meu de vedere emoţia nu este de a pierde un mandat guvernamental al partidului pentru că am mai fost în Opoziţie, problema este ceea ce se întâmplă cu ţara”, a subliniat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi, că pachetul de măsuri fiscale propus de Executiv are multe improvizaţii, unele fiind de neacceptat, și că va trimite propunerile sale Guvernului şi aşteaptă ca acestea să fie luate în considerare la elaborarea versiunii finale a proiectului.

„Kelemen Hunor a catalogat drept o improvizaţie totală şi a explicat că, dacă anul trecut ar fi fost adoptate propunerile Uniunii pentru introducerea taxei de 1% asupra veniturilor obţinute de marii operatori economici şi bănci, deficitul bugetar ar fi fost mult mai mic în prezent. Ceea ce este cunoscut sub denumirea de impozitul de lux, care nu este altceva decât impozitul asupra bunurilor mobile şi imobile, ar trebui, de asemenea, să revină autorităţilor locale, iar direcţiile regionale ale ANAF ar trebui desfiinţate. Jocurile de noroc ar trebui supuse unei taxe mai mari, iar Guvernul ar trebui să ofere garanţii că impozitarea băncilor nu va duce la creşterea dobânzilor şi taxelor percepute de bănci”, a transmis formaţiunea într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Liderul USR Cătălin Drulă, a anunțat marți că parlamentarii Uniunii vor depune moţiune de cenzură pe marginea pachetului de măsuri fiscale. El a precizat că are susţinere şi din partea unor parlamentari liberali și că speră să se poată baza şi pe UDMR.

Află mai multe despre măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu - Impozite noi sau taxe majorate, eliminare de scutiri la privat și restricții pentru cine lucrează la stat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇