Procurorii anticorupție au pus sechestru pe o parte din averea lui Igor Dodon

Procurorii anticorupție au pus sechestru pe o parte din averea lui Igor Dodon

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au pus sechestru pe banii găsiți la perchezițiile făcute la locuința fostului președinte Igor Dodon. Este vorba de peste 2 milioane de lei.

Banii au fost găsiți în casa acestuia, a mamei sale și într-un automobil, informează Procuratura Anticorupție, citată de anticorupție.md.

„Au fost puse sub sechestru mai multe mijloace bănești, depistate și ridicate în urma perchezițiilor, după cum urmează:

  • 7.100 de euro și 20.000 de ruble (Federația Rusă), depistați la domiciliul fostului șef de stat;
  • 10.005 euro, depistați în cadrul percheziționării unui automobil;
  • 689.600 de lei, 17.005 euro și 1.000 de dolari SUA, depistați la domiciliul mamei fostului șef de stat din satul Sadova, raionul Călărași;
  • 37.450 de euro depistați într-un bun imobil din municipiul Chișinău”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.
ADVERTISING

Nu este primul sechestru pus pe bunurile lui Dodon. La 23 iunie 2022, Judecătoria Chişinău a pus sub sechestru terenul și casa din Chişinău a familiei Dodon, mai multe terenuri și construcții situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui presupus complice al fostului preşedinte.

Igor Dodon a fost reținut în 25 mai, într-un dosar penal de corupție și trădare de patrie. Două zile mai târziu, fostul președinte al Republicii Moldova a fost plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇