Prima reacție a lui Igor Dodon, după ce a fost reținut: E un dosar politic cusut cu aţă galbenă

Prima reacție a lui Igor Dodon, după ce a fost reținut: E un dosar politic cusut cu aţă galbenă

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon, reţinut marţi pentru 72 de ore pentru trădare de patrie şi corupţie, afirmă că dosarul său este unul politic, nefiind prima dată când consideră că a devenit „ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic”.

El lansează mai multe acuzaţii la adresa preşedintelui Maia Sandu şi a partidului acesteia, PAS.

"Stimaţi colegi, prieteni, dragi cetăţeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine şi pentru familia mea. Înţelegeţi cu toţii asta şi ştiţi de ce. Nu e prima dată când am devenit ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri şi am trecut prin diferite campanii de calomniere şi de acuzaţii nefondate.

ADVERTISING

Totuşi, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau, pur şi simplu, au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacţii negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în aşa mod.

Până şi în politică trebuie să existe omenie şi e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziţiei", afirmă Dodon, într-un text postat pe pagina sa de Facebook prin intermediul avocaţilor săi.

ADVERTISING

”Dosar politic”

El susţine că pentru fiecare element aflat în atenţia procurorilor are explicaţiile şi justificările necesare, "pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupţie şi ilegalitate".

"Acesta e un dosar politic cusut cu aţă galbenă. Şi sunt sigur că o judecată corectă şi necontrolată politic îmi va da dreptate. Eu înţeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze şi să mă reţină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg.

ADVERTISING

Maia Sandu şi PAS nu pot deloc gestiona situaţia economică şi socială din ţară. Asta o înţelege toată lumea, chiar şi cei din PAS", a afirmat fostul preşedinte moldovean, în contextul în care ziua reţinerii sale a coincis cu ziua de naştere a succesoarei sale, Maia Sandu, fost membru PAS.

În viziunea lui Igor Dodon, "totul se scumpeşte, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăşi a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea ţării şi privind securitatea economică".

El susţine că cetăţenii se arată tot mai indignaţi de aceste crize în lanţ, "nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar şi sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor „vremuri nebune” şi pentru a cere revenirea la normalitate".

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au anunţat, marţi, că fostul preşedinte Igor Donon şi încă o persoană au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Au fost efectuate percheziții, iar în urma lor au fost descoperite sume mari de bani şi documente, iar cumnatul lui Dodon a încercat să distrugă unele probe, prin înghiţire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇