Primarul Viziteu anunţă că la Bacău nu se mai dau amenzi celor care nu poartă mască, ci măşti - UPDATE: Amenzi vor primi cei care refuză să le poarte

Primarul Viziteu anunţă că la Bacău nu se mai dau amenzi celor care nu poartă mască, ci măşti - UPDATE: Amenzi vor primi cei care refuză să le poarte

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu (USR), a anunţat că poliţiştii locali nu îi vor mai amenda pe cetăţenii din oraş care vor fi găsiţi pe stradă fără să poarte masca de protecţie, ci vor purta cu aceştia discuţii de conştientizare şi le vor oferi măşti.

„Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie”, a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

El a arătat că a discutat acest aspect, vineri, la o întâlnire cu efectivul Poliţiei Locale care se ocupă de ordinea publică în oraş.

Totodată, edilul arată că rata de infectare este scăzută în oraş şi că este mai importantă prevenţia, în locul sancţiunilor.

"Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni (...) Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul.

ADVERTISING

Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!", a concluzionat primarul Viziteu.

UPDATE: După difuzarea știrii în mass-media, primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a ținut să facă o serie de clarificări, precizând că le-a cerut poliţiştilor locali să le ofere câte o mască persoanelor găsite pe stradă fără a purta acest obiect de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, însă oamenii legii vor trebui să şi amendeze acele persoane care vor refuza să îşi pună masca oferită în dar.

ADVERTISING

"Scopul administraţiei locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi şi de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost şi este unul singur, acela de a câştiga lupta cu boala. De aceea, le-am cerut poliţiştilor locali să insiste pe informare şi prevenţie în următoarea perioadă. Poliţiştii locali trebuie să le ceară oamenilor să-şi pună mască, iar dacă nu au, li se va oferi una. Dacă persoana respectivă refuză chiar şi în aceste condiţii să poarte mască, atunci va fi amendată", a scris primarul Viziteu (USR PLUS), pe pagina sa Facebook.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇