Primarul Sectorului 2, după stenogramele din dosarul Metrorex: Soția m-a rugat să nu merg cu metroul, i-am zis că nu suntem țară sovietică

Primarul Sectorului 2, după stenogramele din dosarul Metrorex: Soția m-a rugat să nu merg cu metroul, i-am zis că nu suntem țară sovietică

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a comentat luni stenogramele DNA din dosarul Metrorex, din care am aflat că oamenii sindicalistului Ion Rădoi discutau despre angajarea unor „racheți ucraineni” care să atenteze la viețile lui Cătălin Drulă și directorului Metrorex de atunci, Ştefan Paraschiv.

Edilul își amintește că, atunci când a decis demolarea chioșcurilor ilegale de la stația Ștefan cel Mare, soția sa l-a rugat să nu folosească metroul măcar câteva zile, dar el a refuzat să-i asculte sfatul, considerând că nu au cum să se întâmple în România astfel de atacuri.

ADVERTISING

„Acum 1 an și două luni am luat una din cele mai grele decizii de primar pe care le-am luat vreodată. Am fost cel care a semnat prima dispoziție de primar din București pentru desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou. Au fost cele de la stația Ștefan cel Mare. Apoi, am stat cât a fost nevoie în stație pentru a mă asigura că dispoziția este dusă la îndeplinire.

Câteva lucruri neștiute de acum un an:

1. Nu aș fi reușit acest lucru fără aparatul din primărie. Le mulțumesc celor care mi-au oferit calea legală și siguranța ca ceea ce fac este corect.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2. Imediat după eveniment, soția m-a rugat să nu merg cu metroul la primărie, măcar câteva zile. Am considerat atunci că nu am dreptul să mă comport ca și cum mi-ar fi teamă și am mers în continuare cu metroul. După câteva luni am aflat ce atac de panică i-am provocat atunci.

Am liniștit-o, spunându-i că nu suntem într-o țară sovietică, și ca accidente de acest fel nu se pot întâmpla în România. Astăzi citesc stenogramele de la Metrorex și nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul soției lui Cătălin Drulă”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

ADVERTISING

Sindicaliştii de la metrou condusi de Ion Rădoi au discutat anul trecut, pe un grup de WhatsApp, mai multe strategii, în contextul disputei dintre liderul sindical şi Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor.

Pe lângă varianta declanşării unor proteste care să pară spontane, unul dintre ei a invocat şi varianta apelării la serviciile unor racheţi ucraineni, „ceva de calitate”: „Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Metrorex - n.red.)”, a spus acesta, conform rechizitoriului din dosarul penal în care Ion Rădoi este trimis în judecată pentru şantaj.

Acelaşi sindicalist mai propunea ca fiecare angajat de la metroul bucureştean să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de un milion de euro pentru plata racheţilor, arată rechizitoriul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇