Primarii USR PLUS din principalele orașe și sectoare promit un suflu nou, fără rețele de corupție și pile: Ce s-a întâmplat este extraordinar, dar nu întâmplător

Primarii USR PLUS din principalele orașe și sectoare promit un suflu nou, fără rețele de corupție și pile: Ce s-a întâmplat este extraordinar, dar nu întâmplător

Mai mulți candidați ai USR PLUS care au câștigat alegerile locale în mari orașe și Sectoarele Bucureștiului, unii dintre ei obținând victorii surprinzătoare, au susșinut, miercuri, o conferință comună de presă.

Au fost prezenți Dan Barna, Dominic Fritz – câștigător al Timișoarei, Allen Coliban – câștigător al Brașovului, Radu Mihaiu – câștigător în Sectorul 2, Elena Lasconi – câștigătoare la Câmpulung Muscel, Gabriel Pleșa – câștigător la Alba Iulia, Clotilde Armand – câștigătoare la Sectorul 1 și Lucian Viziteu – câștigător la Bacău.

"Cred că este una dintre cele mai emoționante conferințe de presă la care particip. Sunt alături de colegii mei care au câstigat primarii importante, oameni care au înțeles să nu mai stea deoparte și să își convingă concetățenii să le ofere șansa, cinstea, povara de a fi primari.

Revoluția bunei guvernări care a început de duminică seară și în 2016 continuă în aceste zile la nivel local și va continua în această iarnă, sperăm, după parlamentare și cu acele reforme despre care spunem că sunt necesare", a spus Dan Barna, la începutul conferinței.

ADVERTISING

Elena Lasconi: Este de datoria noastră să confirmăm încrederea românilor născută dintr-o speranța uriașă

Prima care a vorbit după liderul USR PLUS a fost Elena Lasconi, care va fi primar în Câmpulung Muscel.

"Vai, cum este în partea asta! Eu stăteam în partea aceea", a spus ea referitor la faptul ca zeci de ani a fost jurnalist. "Ce s-a întâmplat la Câmpulung este extraordinar, dar nu întâmplător.

Români dintr-o comunitate medie au demonstrat și au ales un proiect al viitorului, o viziune proaspătă. O echipă entuziastă, dornică să lucreze în slujba cetățenilor. Este de datoria noastră să confirmăm încrederea românilor născută dintr-o speranța uriașă.

Să demonstrăm că se poate face politică și administrație la nivel european în toate comunele din România. Cei care vor înțelege vor sta pe această scenă și peste 20 de ani. Cei care nu înțeleg or să dispară la parlamentare sau peste 4 ani când li se termină mandatul", a spus Lasconi.

Dominic Fritz: Noi vom reprezenta România în față Europei

Inainte de a vorbi Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, Dan Barna a punctat că această victorie atrată că "România se face bine, arată că în România este posibil să construim acea țară ca afară și nu e întâmplator cuvantul".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Sunt foarte onorat și bucuros să fiu aici la București. Pot să spun că de acum o să mă vedeți mai des și o să vin aici să mă lupt pentru soluțiile pe care le putem oferi din Timișoara României, până la urmă.

Victoria noastră nu a fost doar la primărie, ci și la Consiliul Județean unde am obținut o încheiere definitivă a perioadei de tranziție. Eu sunt un om politic în România care nu a avut nicio legătură nici cu comunismul, nici cu postcomuniscmul și cred că prin acest rezultat timișorenii au închis un capitol", a spus el.

Viitorul primar a precizat că vrea să facă din Timișoara o mare putere a țării și prin prisma poziționării geografice.

"Vrem să fim un model de bună guvernare, transparență, deschidere față de cetățeni. Astea sunt așteptările pe care le puteți avea de la noi. (...)

Timișoara are o poziție unică între București și Budapesta. Noi vom reprezenta România în față Europei, o să vină toată Europa să vadă cât de europeană este România", a punctat el.

Allen Coliban: Revoluția bunei guvernări trebuie să ajungă și o să ajungă și la Brașov

Primarul ales al Brașovului, Allen Coliban, a vorbit despre schimbările pe care vrea să le facă în aministrație, dar si despre cum a trăit victoria de duminică.

ADVERTISING

"Sunt multe sentimentele care mă încearcă, am consumat foarte multe emoții, dar rămânem cu picioarele pe pământ, că speranța aceasta vine cu o mare responsabilitate. Am crezut în victorie. Am avut o echipa în spate, o echipă de profesioniști, o alianță.

Am crezut că e posibil și cel mai important au crezut brașovenii. Priorități: administrație locală eficientă și cu adevărat în slujba cetățeanului. Revoluția bunei guvernări trebuie să ajungă și o să ajungă și la Brașov", a spus el.

Coliban a punctat că urgența o reprezintă noul spital al Brașovului, aflat acum în stadiul studiului de fezabilitate, incorect dimensionat și "sper să rezolvăm acest lucru până în februarie".

Lucian Viziteu: De astăzi Bacăul este open for business

La rândul său, Lucian Viziteu, cel care o să conducă Bacăul în următorii patru ani, a punctat că prioritatea sa este de a gestiona situația în așa fel încât copiii din oraș să meargă fizic la școală, învațamantul online nefiind o soluție bună.

"Ca orice bun gospodar vom începe să facem curățenie în oraș și nu mă refer la o metaforă, ci efectiv la curățenie. De astăzi Bacăul este open for business", a declarat Viziteu.

Gabriel Pleșa: În 2020 revoluțiile se fac prin vot

Gabriel Pleșa, viitorul primar din Alba Iulia, a spus că în 2020 revoluțiile se fac prin vot și că duminică Albă Iulia a fost redată cetățenilor.

"Vă spun că a fost o victorie grea, dar am avut privilegiul să am în spatele meu o echipă nemaipomenită de tineri, că toți sunt mai tineri că mine, care a străbătut străzile. De ce am făcut asta? Nu pentru propagandă electorală, ci pentru a înțelege cu adevărat problemele cetățenilor", a spus el.

"Avem multe proiecte în față, va aduc aminte doar un eveniment de suflet care o să fie în 2022, o să avem centenarul încoronării de la Alba Iulia și sper că toată România și diaspora să treacă măcar o dată în acel an prin Alba Iulia", a adaugat Pleșa.

Radu Mihaiu: O victorie în care puțini au crezut, aflu zilele astea

Cel care va conduce în următorii ani Sectorul 2 din Capitală, Radu Mihaiu, a declarat că în victoria sa au crezut foarte puțini, dar că el abia acum află asta.

"A fost o victorie în care puțini au crezut. Aflu zilele astea. Am crezut de la bun început în victoria de la Sectorul 2, că am avut o echipă fabuloasă, am avut un parteneriat loial cu PNL. Avem nevoie de un suflu nou, să nu mai existe rețele de corupție în primării, să nu se mai angajeze pe pile.

Lumea îmi spunea lucrurile astea în stradă, cetățenii voiau ceva nou și asta trebuie să facă parte din prioritățile noastre. În 2016 a fost startul meu politic la Ministerul Fonduri Europene, am văzut că o mână de oameni hotărâți pot schimba lucruri și pot face lucruri relevante pentru întreaga Românie. Politica este locul unde putem schimba viața multor oameni în bine", a spus el.

Armand: Să nu renunțați niciodată la ce este bun și corect

Ultima care a luat cuvântul a fost Clotilde Armand, care a anunțat că a câștigat matematic Sectorul 1, însă mai sunt acolo de lămurit mai multe chestiuni legate de posibile fraude.

"Să nu renunțați niciodată la ce este bun și corect. Am luptat pentru o primărie corectă. De data aceasta am fost extrem de vigilenți, am păstrat fiecare vot. A fost tentativă de fraudă și nu vom lăsa lucrurile așa. Este anchetă și vrem ca primarul să fie cercetat, dar matematic am învins.

Primul lucru pe care vrem să îl facem este o primărie de sticlă unde corupția nu are ce să caute. Cetățenii au învins, votul lor a schimbat această primărie", a spus Armand.

Clotilde Armand își păstrează avansul. BEC anunță noi date pentru Sectorul 1, după numărarea a 97,74% din voturi

Ce spune USR PLUS despre posibilitatea renumărării voturilor de la Sectorul 1

Întrebați despre o eventuală renumărare a voturilor de la Sectorul 1, reprezentanții USR PLUS au spus că ei au o poziție foarte clară.

"Lucrurile sunt foarte clare. Miza și toată îngrijorarea ținea de neînchiderea procesului de numărare. În momentul de față cifrele din procesele verbale pe care le-au semnat delegații fiecărui partid în secții corespund și coincid cu cifrele din sistemul oficial.

Datele s-au inchis. Rezultatul este foarte clar. Armand este primar. Nu mai este niciun element în dubiu. Aceasta este poziția USR PLUS. Este o pozitie consecventă cu prevederile legii", a declarat Dan Barna.

"Nu este bază legală. Noi ce ne dorim este ca legea să fie respectată, baza legală nu există la ora actuală", a spus și Armand, iar Barna a adăugat că "Avem autoritățile statului care au deschis un dosar penal. Vom vedea care va fi rezultatul acelui dosar".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇