USR a câștigat și Primăria Alba Iulia, dar PNL rămâne la șefia CJ Alba

USR a câștigat și Primăria Alba Iulia, dar PNL rămâne la șefia CJ Alba

Candidatul Alianţei USR PLUS, Gabriel Pleşa, a fost votat pentru funcţia de primar la Alba Iulia de 36,80% dintre alegători, iar cel al PNL, Voicu Paul, de 33,72%.

Între cei doi este o diferenţă de 679 de voturi, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Cel mai longeviv primar din Alba, din 1990, a fost reales. Este la al optulea mandat

Astfel, Gabriel Pleşa (USR PLUS) a fost votat de 8.107 alegători, iar Voicu Paul (PNL) de 7.428 de alegători.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul social-democrat, Alin Stanciu, votat de 2.028 persoane, adică de 9,2% dintre alegători.

ADVERTISING

La funcţia de primar au fost zece candidaţi în Alba Iulia.

Harta interactivă a primarilor. Cine va conduce marile orașe din țară, după alegerile de duminică

PNL a pierdut nu numai funcţia de primar, ci, în premieră, şi majoritatea în Consiliul Local. Astfel, PNL a obţinut 9 mandate, Alianţa USR - PLUS, 7 mandate, iar PSD, 4 mandate. În Consiliul Local intră şi un independent, Paul Victor Florea.

Prezenţa la vot a fost duminică în Alba Iulia de 36,21%. 

La șefia CJ Alba a rămas un liberal

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, liberalul Ion Dumitrel, aflat în funcţie din 2005, a câştigat un nou mandat, cu 55,75% din voturi.

ADVERTISING

"În urma alegerilor, am obţinut 55,75 % la preşedinte, iar partidul a avut la consilieri un procentaj de 51%", a precizat, luni, pentru Agerpres, Ion Dumitrel.

Potrivit acestuia, PNL a câştigat în 60 din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Comparativ, în urmă cu patru ani, PNL a obţinut 58 de mandate de primar.

Ion Dumitrel a mai spus că au fost şi surprize "frumoase", PNL recâştigând oraşele Abrud şi Câmpeni, dar şi "neplăcute", respectiv pierderea alegerilor în Alba Iulia.

ADVERTISING

"Au fost şi surprize. În general ne plac acelea plăcute. De data asta, am avut şi neplăcute, cea mai mare fiind pierderea Primăriei Alba Iulia", a conchis Dumitrel.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇