PSD își menține supremația în Argeș, unde câștigă din nou Consiliul Județean și funcția de președinte CJ

PSD își menține supremația în Argeș, unde câștigă din nou Consiliul Județean și funcția de președinte CJ

PSD a obţinut cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi funcţia de preşedinte, potrivit rezultatelor parţiale centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Dintr-un total de 244.549 de voturi pentru listele de consilieri, PSD a obţinut 109.573. Pe următoarele poziţii se clasează PNL cu 69.055 de voturi şi Alianţa USR PLUS cu 26.328 de voturi.

La alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş, Ion Mînzînă (PSD) a obţinut 102.997 de voturi, urmat de Emanuel Soare (PNL) cu 68.499 de voturi şi Adrian Cîrstea (USR PLUS) cu 23.255 de voturi.

ADVERTISING

Rezultatele reflectă situaţia înregistrată după numărarea voturilor din 519 dintre cele 522 de secţii de votare din Argeş.

PSD schimbă pionul

Ion Mînzînă, actual vicepreședinte de CJ, și-a anunțat candidatura la Consiliul Județean în februarie, după o ședință CEx a PSD și o rundă de alegeri în urma cărora a câștigat și funcția de președinte PSD Argeș.

Dan Manu (tot PSD), medicul legist care deținea această funcție din 2016, a ales să se retragă din competiție după ce candidatura lui Mînzînă a fost acceptată în unanimitate de PSD.

ADVERTISING

El a anunțat într-o conferință de presa că nu intenționează să candideze în septembrie și că vrea să rămână ”un simplu social-democrat”, relatează publicația locală Evenimentul Muscelean.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇