Prietenia lui Schröder cu Putin rămâne nesancţionată în partidul premierului Scholz

Prietenia lui Schröder cu Putin rămâne nesancţionată în partidul premierului Scholz

Prietenia lui Gerhard Schröder cu Vladimir Putin rămâne nesancţionată, fiindcă nu încalcă statutele partidului SPD (al premierului Scholz). Fostul cancelar german nu s-a făcut vinovat de nicio abatere, a decis o comisie specială de arbitraj.

Comisia de arbitraj a organizaţiei SPD din Hanovra nu a considerat întemeiată mustrarea sau excluderea din partid a fostului cancelar Gerhard Schröder.

Comisia a comunicat luni că Schröder "nu s-a făcut vinovat de încălcarea statutului SPD, fiindcă nu i se poate demonstra nicio abatere."

ADVERTISING

Procesul intern împotriva fostului şef al executivului german a fost deschis, fiindcă el nu s-a distanţat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi din pricina activităţii sale în consiliile de administraţie ale unor concerne energetice ruseşti.

În SPD au existat mai multe proceduri de excludere din partid a fostului cancelar. Motivul a fost cu precădere activitatea sa în cadrul unor concerne energetice ruseşti. Din 2005, de la sfârşitul mandatului său de cancelar, el a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al concernului Nord Stream AG, care transportă gaze din Rusia în Occident prin gazoducte care traversează Marea Baltică.

ADVERTISING

Conducerea SPD a făcut presiuni de la izbucnirea războiului din Ucraina pentru ca Schroeder să renunţe la funcţiile sale din firmele ruseşti.

În luna mai, Schroeder a renunţat la postul său din Consiliul de Administraţie al concernului petrolier Rosneft şi a refuzat nominalizarea pentru Consiliul de Administraţie al gigantului energetic Gazprom.

Comisia pentru buget a Budestagului a decis să desfiinţeze biroul cu patru angajaţi în ultima vreme al fostului cancelar, în vârstă de 78 de ani, fiindcă nu mai desfăşoară activităţi oficiale în numele Germaniei. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇