Fostul cancelar Schröder va demisiona dacă Putin întrerupe livrările de gaze către Germania

Fostul cancelar Schröder va demisiona dacă Putin întrerupe livrările de gaze către Germania

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, ale cărui strânse legături cu preşedintele rus Vladimir Putin s-au dovedit a fi extrem de controversate de la începutul războiului din Ucraina, a declarat pentru cotidianul american New York Times că liderul de la Kremlin nu va întrerupe livrările ruseşti de gaz către Germania.

Într-un interviu care urmează să fie publicat duminică, Gerhard Schröder, care de când s-a retras din politică şi-a asumat un rol profitabil în fruntea consiliului de administraţie al gigantului energetic de stat rus Rosneft, dar a lucrat şi pentru gazoductele Nord Stream şi Nord Stream 2, a sugerat că va demisiona numai dacă Putin va închide robinetul de gaz către Germania.

ADVERTISING

"Nu se va întâmpla", a spus el. Dar dacă va fi aşa, "atunci voi demisiona", a confirmat Schröder, fără a preciza la care dintre funcţii se referă.

Fostul cancelar a fost aspru criticat în Germania pentru că nu a întrerupt legăturile cu industria rusă a combustibililor fosili, în ciuda invaziei ruse a Ucrainei.

Gigantul energetic rus Gazprom l-a nominalizat, de asemenea, pe Schröder pentru o funcţie în consiliul de administraţie la începutul lunii februarie - cu puţin timp înainte de începerea războiului din Ucraina.

ADVERTISING

Potrivit New York Times, Schröder a refuzat să precizeze dacă va accepta nominalizarea Gazprom.

Ziua 59 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇