Președintele Bulgariei: Trei polițiști de frontieră au fost uciși în timp ce protejau granița externă a UE

Președintele Bulgariei: Trei polițiști de frontieră au fost uciși în timp ce protejau granița externă a UE

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că țara sa a îndeplinit toate criteriile tehnice legate de Schengen din 2011 și este sigur că majoritatea migranților ajung în Austria pe alte rute.

Mai mult, el a afirmat că trei polițiști bulgari de frontieră au fost uciși în ultima perioadă, în timp ce protejau granița externă a UE.

”Bulgaria a îndeplinit toate criteriile tehnice legate de Schengen din 2011, orice altceva ține de politica internă a statelor care au obiecții. Nu mă pot certa pe cifre, dar sunt sigur că majoritatea migranților ajung în Austria pe alte rute.

ADVERTISING

Trei polițiști bulgari de frontieră au fost uciși în ultima perioadă, în timp ce protejau granița externă a UE. Acești ofițeri și-au dat viața pentru a proteja granițele Europei”, a declarat Radev, joi, înaintea ședinței Consiliului European de la Bruxelles, potrivit G4Media.

Președintele Bulgariei a cerut ca țara lui să fie tratată cu solidaritate, ”așa cum și noi suntem solidari și protejăm celelalte țări”.

Rumen Radev a subliniat că poartă în continuare discuții cu cancelarul și președintele Austriei și crede că împreună pot găsi foarte curând o soluție.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, preşedintele Rumen Radev a avertizat că autorităţile din Bulgaria nu pot securiza în totalitate frontierele externe ale Uniunii Europene până nu se va lua decizia admiterii ţării în spaţiul Schengen.

Rumen Radev a afirmat că statele UE care au respins admiterea Bulgariei în Schengen, o referire la Olanda şi Austria, trebuie să ţină cont de faptul că în funcţie de rapiditatea cu care va fi depăşit blocajul aderării la spaţiul de liberă circulaţie vor reuşi autorităţile bulgare să mobilizeze forţe şi fonduri de la frontierele cu România şi Grecia la frontiera cu Turcia, care este şi frontiera externă a Uniunii Europene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇