Premierul Marcel Ciolacu pleacă în SUA

Premierul Marcel Ciolacu pleacă în SUA

Premierul Marcel Ciolacu pleacă sâmbătă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Şeful Executivului se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken, dar va avea întrevederi și cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

ADVERTISING

„Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul se va întâlni și cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington-Virginia-Maryland. 

Un punct important al vizitei îl vor constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Programul vizitei include și întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch, şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin. 

Marcel Ciolacu se va întâlni și cu reprezentanţi ai companiilor Google, Lockheed Martin şi ai asociației United States Energy.

ADVERTISING

De asemenea, pe agenda premierului se află o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor evreiești din SUA și aducerea unui omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, precum și o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇