Ciolacu zice că a vrut să afle mai repede adevărul despre achizițiile din pandemie, dar DNA i-a spus că pune presiune

Ciolacu zice că a vrut să afle mai repede adevărul despre achizițiile din pandemie, dar DNA i-a spus că pune presiune

Premierul Marcel Ciolacu este de părere, în ce privește dosarul vaccinurilor anti-Covid cumpărate în pandemie, cu un prejudiciu de 1 miliard de euro, că a fost vorba de „mult amatorism, multă prostie”, iar cei implicați ar fi trebuit să plece de mult.

Întrebat, vineri seara, la România TV, despre dosar, Ciolacu a răspuns că nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat sau o decizie a CCR.

„Știam cu toții, am fost ținuți în casă 30 de zile, 60 de zile și în această perioadă s-au întâmplat cele mai mari grozăvii. N-aș începe cu furturile, ci cu incapacitatea guvernamentală.

ADVERTISING

Aduceți-vă aminte că oamenii n-au avut acces la sistemul public de sănătate, deci nu au avut nicio coerență în administrarea unei astfel de situații.

Părerea mea că a fost mult amatorism, multă prostie și au mai și furat în timp ce ei se întâlneau. Aduceți-vă aminte celebrele poze chiar aici, în Palatul Victoria”, a amintit premierul.

Potrivit acestuia, există un raport al Curții de Conturi în ceea ce privește vaccinurile, măștile neconforme luate la prețuri astronomice.

„Eu cred că avem cu toții datoria de a afla adevărul, adevărul convine unora și altora nu, dar adevărul e unul singur. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să plece de mult din spațiul public, chiar dacă au furat, chiar dacă n-au furat. Am avut o mortalitate pe primul loc în lume în timpul pandemiei, de acest lucru nu mai vorbește nimeni. Acolo ar fi trebuit, în primul și în primul rând, cercetat de ce s-a întâmplat. Există și omor din culpă”, a adăugat Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce-i privește pe cei vizați de dosar, Ciolacu spune că au o „atitudine ridicolă”.

Ciolacu a menționat și momentele în care a ceruse rezultatele anchetelor legate de achizițiile din pandemie, însă Direcția Națională Anticorupție i-a spus că pune presiune.

„În acel moment m-am oprit în spațiul public de a mai solicita să afle cât mai repede adevărul, dar repet, este un raport al Curții de Conturi unde se spune că sute de milioane de euro s-au furat în acea perioadă. (...) Cum poți să justifici această achiziție: sute de milioane, ne-am fi vaccinat timp de 10 ani de câte 10 ori fiecare român. E logică comanda! Normal că te întrebăm <de ce le-ai cumpărat?>”.

ADVERTISING

Ciolacu a insistat pe ideea că orice achiziție are o fundamentare și că trebuie justificată: „presupun că se vor afla multe multe lucruri, dar să ieși public să spui că e ceva dirijat politic ... trebuie să mergi la DNA să dai explicații”.

La întrebarea jurnalistului despre acuzația USR că este politizat actul de justiție, Ciolacu a afirmat: „eu când vă spuneam că sunt niște oameni falși, niște amatori care s-au trezit la guvernare și au omorât oamenii fără să aibă acces, au furat de peste tot și cum au apucat n-au lăsat nimic în urma lor, decât niște imagini că s-a mers o rangă și s-a rupt un chioșc la Metrorex. Niciun kilometru de autostradă, zero fonduri europene, despre ce vorbim?”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇