Premierul Ciolacu, despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova: Am văzut documentele secrete

Premierul Ciolacu, despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova: Am văzut documentele secrete

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la interdicţia liderului AUR George Simion de a intra în Republica Moldova şi Ucraina, că a văzut documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două ţări. Documentele sunt secrete, doar statele emitente le pot face publice.

„Am avut acele discuţii, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei, de a-şi menţine interdicţia în ceea ce-l priveşte pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova şi în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două ţări vecine”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuţiile cu autorităţile de acolo privind interdicţia lui George Simion de a intra în Ucraina şi Republica Moldova, duminică, la Digi24.

ADVERTISING

Chestionat ce ne spune acest semnal şi care ar fi interpretarea lui, Ciolacu a răspuns: „Nu îmi cereţi să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ţine inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, bănuiesc că România n-a vrut să se unească şi cu Ucraina”.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca alegătorii din România să cunoască tot ce-i de ştiut despre George Simion, dacă e ceva de cunoscut, premierul a replicat: „Sunt nişte documente care nu aparţin statului român. Doar statul căruia îi aparţin le poate face publice”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, chestionat dacă pentru el, ca prim-ministru, ca preşedinte de partid, subiectul George Simion este închis în această chestiune, liderul PSD a răspuns: „Din punctul meu de vedere, şi al PSD, este exclusă o eventuală alianţă, coaliţie şi orice fel de angajament comun cu partidul AUR”.

În luna februarie, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a explicat public motivul pentru care liderul AUR, George Simion, are interdicție de a intra pe teritoriul țării sale și a dezvăluit și că i l-a comunicat lui Marcel Ciolacu, deși liderul PSD a spus că va face o adresă oficială pentru a-l afla.

ADVERTISING

Întrebat despre faptul că preşedintele AUR are interdicţie de a intra în Moldova pentru încă 5 ani şi de ce a fost prelungită măsura din 2018, Recean a afirmat: „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”.

La începutul lunii februarie, s-a aflat că liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028, după ce o decizie iniţială în acest sens, luată în 2018, a fost prelungită cu încă cinci ani. În replică, George Simion a declarat că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇