George Simion a mințit pentru presa din SUA că a fost arestat de mai multe ori

George Simion a mințit pentru presa din SUA că a fost arestat de mai multe ori

Liderul AUR, George Simion, a acordat un interviu unei jurnaliste pro-Trump, în cursul vizitei sale în Statele Unite, afirmând că a fost arestat de mai multe ori și chiar închis, pentru că promovează adevărul.

„Ați condus mitinguri masive, ați fost arestat de multe ori ba chiar ați fost și la închisoare”, a spus jurnalista, iar Simion a dat aprobator din cap, relatează Aktual24.

„Eu promovez adevărul. (…) Ne luptăm cu cenzura în Romania”, a afirmat liderul AUR.

Într-un alt interviu acordat jurnaliștilor americani, George Simion a susținut că el este „cel mai antirus lider politic din România”.

ADVERTISING

”Nu mai avem alegeri libere, nu mai avem democrație, nu mai avem liberă exprimare. De fapt, avem un președinte german, dacă vă vine să credeți, suntem ca o colonie a Germaniei. Sunt doar niște marionete ale fundațiilor Soros, ale companiilor transnaționale, ale Comisiei Europene. Este din nou o dictatură”, a mai declarat Simion.

De câte ori a fost arestat, de fapt, George Simion?

Întrebat de Digi24 când anume și pentru ce motive a fost „arestat de multe ori”, George Simion a declarat că, de fapt, s-a întâmplat o singură dată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Am stat o noapte închis, în Republica Moldova, în 2009, când era Voronin. Am mers și la judecător după aceea”, a explicat el. Însă în România nu a fost arestat niciodată, doar „săltat, ridicat de jandarmi, poliție, de nenumărate ori, amprentat și pozat”.

Liderul AUR a mers zilele trecute, alături de delegaţia partidului AUR, la Washington, la cea mai mare conferință republicană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇