PNL și USR se acuză reciproc de traseism, la Iași

PNL și USR se acuză reciproc de traseism, la Iași

Liberalii arată cu degetul înspre USR și PLUS, care, la Iași, ar fi primit în alianță aproape 60 de candidați traseiști. Hoțul strigă hoțul, pare a fi replica lui Dan Barna, care spune că PNL nu are căderea morală să facă acuzații de traseism, după racolările de primari pe care le-a făcut.

Alegeri locale 2020: Vezi toți candidații înscriși în cursă din localitatea ta

PNL solicită USR PLUS să denunţe public înţelegerea cu PSD privind refuzul alianţei de a impune candidaţi în 40 de comune cu primari social-democraţi.

"Alianţa USR-PLUS, care a făcut un titlu de glorie din condamnarea traseismului, are zeci de candidaţi care au făcut parte din alte partide în judeţul Iaşi, ba chiar unii schimbând şi câte 3-4 formaţiuni. Aproape 60 de traseişti USR sunt împrăştiaţi în comune şi oraşe, iar în aproape jumătate din localităţi, USR nu are candidaţi.

ADVERTISING

Este o dovadă că, deşi cei de la USR-PLUS, clamau că vor avea candidaţi în toate localităţile, lipsa acestora mai ales în comune cu primar PSD demonstrează o lipsă de combativitate la adresa PSD. PNL solicită ruperea acestei înţelegeri. (…)

Sunt nu mai puţin de 56 de localităţi din judeţul Iaşi în care USR-PLUS are candidaţi proveniţi din alte partide, unii dintre ei aflaţi la a treia sau a patra aventură politică.

Paradoxal, USR-PLUS, care spune că principalul său adversar este PSD, deşi la Iaşi a atacat mai degrabă PNL, nu are candidaţi în jumătate din comunele din judeţ, aproape toate conduse de PSD. Iar acolo unde are, mulţi dintre ei provenind chiar din PSD sau din partide aflate în sfera PSD, aliate cu PSD, precum UNPR şi PP-DD. Acest lucru avantajează în mod clar PSD-ul însuşi", sunt de părere liberalii ieşeni.

ADVERTISING

În opinia liberalilor, "această înţelegere este menită să nu încurce în aceste comunităţi lupta electorală, deschizând astfel drumul pentru un nou mandat primarilor PSD, edili care au ţinut localităţile în subdezvoltare, au blocat crearea de locuri de muncă, au neglijat educaţia şi sănătatea şi au determinat tinerii să migreze din aceste comunităţi".

PNL solicită Alianţei USR PLUS să denunţe public înţelegerea cu PSD privind refuzul de a impune candidaţi în 40 de comune cu primari PSD.

"Chiar şi candidatul USR-PLUS la Consiliul Judeţean Iaşi, Marius Bodea, a fost până în primăvară în PNL, de unde a plecat pentru că nu a fost pus candidat la Primăria Municipiului Iaşi. El a adus cu el o întreagă echipă de foşti membri PNL, în frunte cu colaboratorul său, Etienne Ignat. USR-PLUS a demarat în urmă cu câţiva ani campania 'Oameni noi în politică", pentru care a strâns 100.000 de semnături, dar şi faimoasa 'Fără penali în funcţii publice', iniţiativă vădit anti-PSD şi anti-Dragnea, pentru care a strâns 1 milion de semnături.

ADVERTISING

Traseismul la care au recurs în judeţul Iaşi liderii USR-PLUS, prin care au adus oameni din partide susţinătoare deschise ale "penalilor", e o încălcare a acestor principii. În alte judeţe, aşa cum sunt Gorj şi Timiş, liderii USR-PLUS au început să-i excludă pe cei care proveneau de la alte partide. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în judeţul Iaşi, acolo unde, dacă ar face acest lucru, ar rămâne fără mulţi dintre candidaţii la primării, consilii locale şi chiar fără candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Marius Bodea", mai spun cei de la PNL.

Aflat la Iaşi pentru a susţine candidaţii USR PLUS la alegerile locale, copreşedintele Alianţei Dan Barna a declarat: "Un partid care a luat 6.000, dacă nu mă înşel, de pesedişti, dintre care majoritatea primari în funcţie, nu are justificarea morală să ridice un astfel de aspect".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇