PNL și USR-PLUS, aproape de o înțelegere pentru sectoarele din București. Lista de candidați

PNL și USR-PLUS, aproape de o înțelegere pentru sectoarele din București. Lista de candidați

Forurile statutare de conducere ale USR şi PNL urmează să valideze sâmbătă candidaţii partidelor pentru primăriile de sector. Astfel, USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS – Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarelor 3, 5 şi 6, au declarat surse politice pentru News.ro.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru, conform surselor citate.

Sursele politice au mai spus că PNL încă nu a decis pe cine va nominaliza la Primăria Sectorului 3, însă pentru Primăria Sectorului 5 îl are candidat pe Cristian Băcanu, iar pentru Sectorul 6 pe Ciprian Ciucu.

ADVERTISING

Iniţial, pentru Sectorul 3 candida Ana Ciceală (USR), însă în urma negocierilor celor două partide, va fi un candidat liberal.

Ana Ciceală i-a reproşat lui Dan Barna că a făcut negocieri cu Ludovic Orban pentru a fi pus un alt candidat la Primăria Sectorului 3, fără să informeze Biroul Naţional al partidului. În replică, Dan Barna s-a răstit la Ana Ciceală şi i-a spus să înceteze cu ipocrizia, potrivit unei înregistrări audio a unei şedinţe a USR prezentată de PS News.

Biroul Permanent Naţional al PNL se va reuni sâmbătă de la ora 09:00 pentru a valida candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie. 

ADVERTISING

Şi Biroul Naţional al USR va avea sâmbătă şedinţă, de la ora 10:00, pentru a valida din candidaţii la alegerile locale.

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat recent că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integri, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

ADVERTISING

Citește și:

PSD a decis candidații pentru Sectorul 2 și Sectorul 3: Onțanu și Bădulescu

Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Barna: Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu

Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR: PNL nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii. Ce spune Nicușor Dan

Prahova este primul județ în care USR, PLUS și PNL au constituit o alianță la locale. Nu și pentru Ploiești


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇