Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Barna: Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu

Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Barna: Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu

Liberalul Dan Cristian Popescu a reacționat după ce liderul USR, Dan Barna, a spus că nu îi susține candidatura la Primăria Sectorului 2.

Popescu spune că, dacă nu candidează el, ”sectorul este predat lui Neculai Onțanu și camarilei acestuia”.

”Nu înțeleg cum am ajuns eu în postura de „Cui al lui Pepelea” în această negociere. Din toate sondajele, dar mai ales din atitudinea oamenilor, Dan Cristian Popescu este alegerea normală pentru Sectorul 2.

În momentul acesta, situația e simplă. Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu și camarilei acestuia. Probabil asta se vrea.

Nu ai cum să fii credibil în negocieri când propui un candidat precum cel al USR-PLUS, ce electoral se zbate să aibă peste 10% și care în afara faptului că mă calomniază și mă atacă pe mine, zilnic, nu atacă în niciun fel PSD-ul, inamicul politic natural”, a declarat Dan Cristian Popescu, la Antena3.

ADVERTISING

Ce spune despre integritatea cerută de Barna

Referitor la faptul că Dan Barna i-a cerut la negocieri lui Ludovic Orban să fie luaţi în calcul doar candidaţi integri pentru sectoarele din București, care nu au legătură cu PSD, Popescu spune că le-a solicitat celor de la USR să participe la o dezbatere publică.

În plus, el speră ca ”Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă” și PNL și USR PLUS să aibă candidați comuni.

”Cât despre criterii de integritate, nu pot decât să repet invitația pe care am tot adresat-o celor de la USR-PLUS. Și anume aceea de a veni la o dezbatere publică, să îmi prezinte exact care sunt acele probleme pe care le tot invocă fără să le numească sau să prezinte vreo dovadă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până una alta, văd că unul dintre copreședinții USR-PLUS București, Vlad Voiculescu, ar fi avut probleme cu legea fiind urmărit de către DIICOT pentru dispariția unor acte clasificate. Nu o spun eu, o spun cei de la Newsweek.

Negocierile politice se fac cu argumente și sper, pentru binele unui proiect în care încă cred, alianța PNL-USR-PLUS pentru București, ca Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă și să reușim să avem candidați comuni atât la PMB, cât și la sectoare, iar aceștia să fie candidați care să aibă cu adevărat șanse, nu doar fente și șicane prinse într-un joc politic meschin", a declarat Dan Cristian Popescu pentru Antena3.

ADVERTISING

Condițiile lui Barna

Liderul USR Dan Barna a solicitat la negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban să fie luaţi în calcul candidaţi integri pentru sectoarele din București, care nu au legătură cu PSD.

Întrebat dacă USR e dispus să accepte candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2, Barna a răspuns că e exclus acest lucru.

”Din punctul meu de vedere, opţiunea e exclusă. Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu”. 

Chestionat mai departe despre ce s-ar întâmpla dacă Ludovic Orban ar insista pentru susţinerea lui Popescu, liderul USR a replicat: „E unul din elementele avute în discuţie. Noi am fost clari că nu putem o variantă de colaborare pe toate sectoarele dacă îl lasă candidat.

Orban a fost deschis la argumentele prezentate, ne-a prezentat şi punctul de vedere al PNL. De aceea, spun că discuţiile sunt deschise.

Dar există probabilitate bună să ajungem la un rezultat. În momentul de faţă sunt convins că PNL înţelege miza acestei decizii”.

Detalii aici - Cum au mers negocierile PNL-USR. Barna exclude susținerea lui Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 şi a lui Dan Croitoru la 5. Sâmbătă e ziua decisivă

Citește și:

Barna, despre candidaţii la sectoare: Nu a fost un poker de negociere cu PNL. Continuăm negocierile

Nicuşor Dan: Neînţelegerile PNL-USR-PMP pentru candidaţii unici la sectoare pot influenţa negativ candidatura mea la Primăria Capitalei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇