Cum au mers negocierile PNL-USR. Barna exclude susținerea lui Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 şi a lui Dan Croitoru la 5. Sâmbătă e ziua decisivă

Cum au mers negocierile PNL-USR. Barna exclude susținerea lui Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 şi a lui Dan Croitoru la 5. Sâmbătă e ziua decisivă

Liderul USR Dan Barna a solicitat la negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban să fie luaţi în calcul candidaţi integri pentru sectoarele din București, care nu au legătură cu PSD.

El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

„Am avut sâmbătă o întrevedere în care am discutat despre a avea candidaţi unici la sectoarele Bucureştiului. Urmează ca în următoarele zile să luăm o decizie. Toate opţiunile sunt pe masă.  

Discuţiile sunt foarte complicate pentru că avem USR-PLUS, pe de altă parte PNL. Sunt multe criterii, principii. Am cerut să discutăm doar de candidaţi care nu au legătură cu PSD, candidaţi cu integritate.

ADVERTISING

Următoarele trei, patru zile sunt cele decisive. E vorba de a găsi o variantă în care electoratul să aibă o opţiune puternică. Cetăţenii simt că Primăria nu e a bucureştenilor, ci a lui Firea”, a declarat Dan Barna, luni, la Adevărul Live.

Întrebat dacă USR e dispus să accepte candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2, Barna a răspuns: Din punctul meu de vedere, opţiunea e exclusă. Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu”. 

Situația Popescu de la Sectorul 2

Chestionat mai departe despre ce s-ar întâmpla dacă Ludovic Orban ar insista pentru susţinerea lui Popescu, liderul USR a replicat: „E unul din elementele avute în discuţie. Noi am fost clari că nu putem o variantă de colaborare pe toate sectoarele dacă îl lasă candidat.

ADVERTISING

Orban a fost deschis la argumentele prezentate, ne-a prezentat şi punctul de vedere al PNL. De aceea, spun că discuţiile sunt deschise.

Dar există probabilitate bună să ajungem la un rezultat. În momentul de faţă sunt convins că PNL înţelege miza acestei decizii”.

De asemenea, întrebat despre sondajele care indică faptul că Dan Cristian Popescu este singurul candidat PNL care are şanse să câştige o primărie şi, în acest caz, de ce ar renunţa PNL la acesta, Barna spus:

„Sunt sondaje care îl arată că independent e foarte jos. Sondajele arată că dacă Opoziţia s-ar uni, mai puţin la Sectorul 3, că avem şanse realiste. Sondajele noastre arată că la Sectorul 2 un candidat al Alianţei e pe primul loc în câştigarea Primăriei, iar dacă e independent ar avea un 12%”. 

ADVERTISING

În ceea ce priveşte Primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

Împărţirea sectoarelor pentru USR şi pentru PNL

El a adăugat că există un principiu al echilibrului la împărţirea sectoarelor pentru USR şi pentru PNL.

Chestionat dacă Ludovic Orban a fost de acord să cedeze trei sectoare, Dan Barna a precizat că: „E o variantă de lucru. Am lucrat pe acest scenariu cu trei sectoare”.

Totodată, întrebat când va fi discuţia finală cu Ludovic Orban pentru candidaţii primăriilor de sector, Dan Barna a explicat: „Sâmbătă e şi Comitetul Politic al USR şi întâlnirea conducerii PNL. Deci o să fie zilele acestea discuţii”.

Citește și:

Barna, despre candidaţii la sectoare: Nu a fost un poker de negociere cu PNL. Continuăm negocierile

Nicuşor Dan: Neînţelegerile PNL-USR-PMP pentru candidaţii unici la sectoare pot influenţa negativ candidatura mea la Primăria Capitalei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇