Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR: PNL nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii. Ce spune Nicușor Dan

Violeta Alexandru, despre negocierile cu USR: PNL nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii. Ce spune Nicușor Dan

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, spune că îşi doreşte ca negocierile cu alte formaţiuni politice de dreapta pentru stabilirea candidaţilor pentru primăriile de sector să fie finalizate cât mai curând, ea susținând că PNL nu a dat dovadă de „aroganţa a de a impune anumite pretenţii” în timpul negocierilor.

„Discuţiile cu partenerii noştri de opoziţie, în acest moment, la PSD în Capitală şi sperăm că partenerii noştri de guvernare locală cât de curând – sunt în plină desfăşurare şi cred că ne apropiem de final. Am avut şi am totală disponibilitate de a ajunge la un acord”, a declarat Violeta Alexandru, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Liderul PNL Bucureşti susţine că „obiectivul său foarte clar” este ca „administraţia PSD trebuie să plece din Capitală” pentru că a avut „puţine spre zero rezultate”. 

„Îmi doresc să existe această colaborare dintre noi, cred că avem multe puncte care ne unesc şi aş prefera să ne concentrăm pe acestea şi mai puţin pe orgolii, pe chestiuni care ţin de simpatia sau antipatia pentru o persoană sau cealaltă”, a adăugat Alexandru.

PNL vrea înlăturarea primarilor PSD din Bucureşti

Aceasta susţine de asemenea că PNL îşi doreşte să aibă alături „orice formaţiune politică indiferent de mărimea ei” pentru schimbarea actualei administraţii de la nivelul Capitalei şi subliniază că PNL „nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Suntem genul de partener foarte respectuos faţă de cealaltă parte. Nu am fost noi cei care am impus, care am avut pretenţii, care am blocat sau care am pus înainte obiectivul nostru în faţa obiectivului general la care ţinem foarte mult şi anume formarea unei asocieri de forţe politice care să determine înlăturarea primarilor PSD din Bucureşti, în sensul de administraţie şi de la sectoare”, a adăugat Violeta Alexandru. 

Aceasta a negat faptul că PNL ar fi decis susţinerea pentru un anumit candidat pentru Primăria Sectorului 1. 

„Nu s-a luat o decizie cu privire la candidaţi, nu văd sigla PNL pe niciun panou. (...) Nu pot să interzic nimănui să exprime opinii în ce mod consideră că e mai bine pentru sine (...) Adevărul este că noi ne-am respectat partenerii de discuţii şi nu am nominalizat candidaţi.

ADVERTISING

În mod evident, în foarte scurtă vreme, vom anunţa rezultatele în spaţiul public şi veţi vedea inclusiv panouri cu cei pe care îi vom susţine în administraţia locală”, a adăugat preşedintele PNL Bucureşti. 

Barna va avea în weekend o întâlnire cu Orban, pentru a discuta de candidați unici la București

Orban: Ne-am dori o formulă comună de sprijin al candidaţilor şi la primăriile de sector. Dar intensitatea atacurilor USR este la fel de mare ca din partea PSD

Nicuşor Dan: S-ar putea ca fiecare să fie pe cont propriu

Pe de altă parte, candidatul Nicuşor Dan afirmă că sunt 50 la sută şanse ca USR-PLUS şi PNL să bată palma pentru candidaţi comuni la sectoare, dar în egală măsură există şi varianta ca cele două forţe politice să meargă pe cont propriu.

Recunoaşte că acest din urmă scenariu ar aduce prejudicii propriei candidaturi.

„Toate discuţiile astea nu ar fi existat, dacă ar fi existat voinţă de la Parlament pentru alegeri în două tururi. Fără îndoială, una este să existe un mesaj unic, care să spună ”Candidăm împreună pentru a scăpa Bucureştiul de PSD” şi alta e să existe un mesaj care să spună: Candidăm ca să scăpăm Bucureştiul de PSD, ne-am înţeles aici (la candidatul comun pentru Primăria Capitalei - n.red.) şi aici nu ne-am înţeles”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24.

Nicuşor Dan este informat despre negocierile dintre USR-PLUS şi PNL pentru stabilirea unor candidaţi comuni şi la sectoare, dar nu participă la aceste negocieri.

„E logic ca organizaţiile, care-şi cunosc cel mai bine oamenii, să negocieze pentru ei. În schimb, am discuţii şi aici în ceea ce priveşte programul cu care sperăm să guvernăm local, primarul şi Consiliul General. Am avut mai multe discuţii cu fiecare dintre aceste patru partide (cele trei plus PMP - n.red.) şi programele sunt extrem de compatibile şi o să ieşim cu un program comun”, a anunţat Nicuşor Dan.

Citiți și: PNL București o dă în judecată pe Gabriela Firea: Nu a înlocuit trei consilieri nici după 6 luni (video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇