Partidul lui Ponta, executat silit: Fără salarii de mii de euro pe lună din bani de la stat și a vândut și mașina Tesla

Partidul lui Ponta, executat silit: Fără salarii de mii de euro pe lună din bani de la stat și a vândut și mașina Tesla

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, nu mai beneficiază de subvenția lunară de la stat din luna septembrie, din cauza datoriilor.

Aurotitatea Electorală Permanentă nu mai virează niciun leu în conturile partidului, ci direct la executor, caz fără precedent în România, potrivit Europa Liberă.

În acest an, Pro România a beneficiat de o subvenție de peste 3,2 milioane de lei (peste 640.000 de euro), calculată în funcție de scorul obținut la alegerile locale.

Însă pentru că partidul nu a plătit furnizori și contractori din campania electorală, aceștia au câștigat în instanță dreptul la executare silită. Astfel, dacă nu apar și noi astfel de situații, partidul abia în februarie 2022 va mai încasa bani de la stat.

ADVERTISING

Asta înseamnă, printre altele, că Victor Ponta și mai mulți lideri și angajați ai partidului nu își iau salariul între septembrie 2021 - februarie 2022.

Amintim că Ponta era angajat la propriul partid pe post de consilier juridic, pe un salariu de aproximativ 3.000 de euro lunar. Existau și alți consilieri sau angajați care primeau lunar chiar peste 5.000 de euro. Cea mai mică sumă o primea șoferul partidului - 800 de euro pe lună net.

În plus, pentru a achita din datorii, Pro România a scos la vânzare și mașina Tesla, cumpărată tot din banii de subvenții. Partidul a plătit 130.000 de euro la achiziție, dar a vândut-o după doar 9 luni cu aproximativ 90.000 de euro, pe motiv că bolidul suferise avarii, deși avea sub 2.000 de km făcuți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sursa citată menționează că mașina a fost cumpărată în octombrie de un creditor al Pro România. Tot pentru a mai scăpa de datorii Pro România a vândut cu 36.000 de euro și o Skoda Kodiak, achiziționată de partid anul trecut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇