Partidul lui Ponta a folosit în campanie geci de aproape 8 milioane de lei, dar refuză să le plătească - Europa Liberă

Partidul lui Ponta a folosit în campanie geci de aproape 8 milioane de lei, dar refuză să le plătească - Europa Liberă

Partidul Pro România a folosit în campania electorală de anul trecut geci în valoare de aproape 8 milioane de lei, pentru care nici nu a făcut contract și pe care nici nu le-a plătit, aceasta fiind explicația pentru care site-ul ar fi fost închis, dezvăluie Europa Liberă.

Inițial s-a crezut că site-ul www.proromania.ro a fost spart de hackeri, din cauza faptului că la un moment dat a apărut mesajul următor: ”Site închis. Domnul dottore Ponta Victor Viorel nu poți să spui că ești corect cât timp distribui în campania electorală 40.000 (patruzeci mii) de geci și nu le declari la Autoritatea Electorală Permanentă”.

ADVERTISING

Realitatea este că mesajul a fost postat în mod intenționat de fostul șef al campaniei de la parlamentare, Constantin Iacov, informează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, Constantin Iacov deține în mod legal domeniul www.proromania.ro și susține că a postat acel mesaj pentru că vrea ca autoritățile să verifice legalitatea modului în care partidele au cheltuit banii în campanie.

Potrivit acestuia, Pro România a avut la dispoziție geci furnizate de firma AMMA PRINT, iar valoarea comenzii a fost de 7.8 milioane de lei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru că nu s-au dat banii ceruți, AMMA Print a dat în judecată Pro România, iar partidul l-a chemat în justiție pe fostul șef al campaniei, Constantin Iacov.

„Nu există nici un contract semnat, dar gecile au fost livrate. Nu există nici o factură în campanie pentru aceste geci. Suma e aproape 7,8 milioane de lei”, a precizat pentru Europa Liberă trezorierul Pro România, Mircea Dobre.

Conform reprezentantului AMMA Print, Pro România a refuzat să mai plătească, susținând că nu are bani. Mai mult, gecile comandate au fost mai puține decât apar pe factură.

ADVERTISING

„Cunosc litigiul dintre Pro România și firma afaceristului Volintiru. Am încredere că trezorierul Pro România și reprezentanții partidului au respectat exact prevederile legale. Fiind vorba de bani publici, nu se puteau accepta pretențiile nejustificate ale domnului Volintiru. Știu că acesta are procese cu toate partidele politice și că realizează venituri importante în urma acestora, dar am încredere că judecătorii vor decide în mod echitabil”, a declarat Victor Ponta pentru Europa Liberă.

2020 a fost unul dintre cei mai bogați ani pentru partide. Au crescut subvențiile, au primit donații și împrumuturi uriașe de la ... săraci, după cum arată un raport întocmit de Expert Forum.

Opt partide, inclusiv PLUS, au fost date în judecată pentru că refuză să spună ce fac cu banii de la buget. Peste 100 de milioane de euro intră anual în conturile partidelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇