Parlamentul a decis ca mandatele primarilor să fie prelungite până la 1 noiembrie. Legea merge la Iohannis

Parlamentul a decis ca mandatele primarilor să fie prelungite până la 1 noiembrie. Legea merge la Iohannis

Deputaţii au dat, luni, vot favorabil proiectului de lege privind prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie 2020.

Proiectul a fost adoptat anterior și de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 204 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” și 66 de abțineri, potrivit Mediafax.

Vineri, proiectul de lege a trecut de Senat cu 100 de voturi ”pentru” şi 28 de abţineri.

Legea prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali – primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri – până la 1 noiembrie, reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor şi posibilitatea ca acestea să fie depuse online.

ADVERTISING

În ședința de azi, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data alegerilor urma să fie decisă prin hotărâre de guvern, însă acesta a fost respins.

Totodată, proiectul prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

Proiectul de lege a fost iniţiat de Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis, din partea PSD, Florin Roman (PNL) şi Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

ADVERTISING

Vezi și Cum ar fi să rămânem peste câteva zile și fără primari, și fără consilieri locali? Augustin Zegrean arată cum e posibil


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇