Papa îi atacă dur pe Donald Trump și Kamala Harris, pentru că sunt ”împotriva vieții”

Papa îi atacă dur pe Donald Trump și Kamala Harris, pentru că sunt ”împotriva vieții”

Papa Francisc îi atacă dur pe cei doi candidaţi în alegerile prezidenţiale americane – republicanul Donald Trump, ”care-i expulzează pe migranţi” şi democrata Kamala Harris, care ”omoară copii” prin apărarea dreptului la avort.

Papa Francisc a spus că neacceptarea migranţilor este un păcat „grav” şi a comparat avortul cu un „asasinat”.

”Cei doi (candidaţi) sunt împotriva vieţii. Fie cel care-i expulzează pe migranţi, fie cel care omoară copii. Ambii sunt împotriva vieţii”, le-a spus papa Francisc jurnaliştilor la bordul avionului cu care se întorcea la Roma după un lung turneu în Asia şi Oceania, relatează AFP.

ADVERTISING

”Trebuie să alege, răul mai mic”

”Eu nu sunt american, nu pot să votez acolo, dar să fie clar: fie că este vorba despre expulzarea migranţilor, de a le refuza oportunitatea de a munci, de a le refuza primirea este păcat, este grav”, a declarat el.

”În lumea politică, în general, să nu votezi e rău. Nu este bine, trebuie să votăm şi trebuie să alegem răul mai mic. Cine este răul mai mic? Această doamnă sau acest domn? Eu nu ştiu, fiecare are conştiinţa sa”, adaugă papa.

ADVERTISING

Catolicii americani, aproximativ 52 de milioane la nivel naţional, sunt adesea consideraţi drept votanţi decisivi. În unele state, inclusiv Pennsylvania şi Wisconsin, mai mult de 20% dintre adulţi sunt catolici.

Papa Francisc este de obicei prudent în a se implica în alegeri. Dar el critică frecvent avortul. De asemenea, el a criticat anterior retorica anti-migranţi a lui Trump. În timpul alegerilor din 2016, el a spus că Trump „nu este creştin”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇