Pachet anticriză de la USR: Vouchere de 1.000 de lei pentru fiecare român

Pachet anticriză de la USR: Vouchere de 1.000 de lei pentru fiecare român

USR a lansat pachetul anticriză în care propune mai multe măsuri, printre care:

  • reducerea de la 19 la 5% a TVA la energie
  • vouchere de 1.000 de lei pentru reducerea facturilor la energie
  • eliminarea accizei pentru certificatele verzi şi a taxei de cogenerare de pe facturi
  • reducerea treptată a impozitării muncii.

Deputații Cristina Prună și Claudiu Năsui au depus, joi, două proiecte de lege prin care se urmăreşte sprijinirea populației și industria românească.

Propunerile vin în contextul crizei energetice la nivel european, al exploziei prețurilor la bunuri și servicii.

ADVERTISING

Fiecare român să primească 1.000 de lei

USR a reluat în noul proiect legislativ propunerile din octombrie 2021 de reducere a TVA, eliminarea accizei certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din facturile la energie și gaze, măsuri luate și de alte state europene, precum Germania sau Spania, transmite formaţiunea într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

În același timp, proiectul prevede ca toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități.

Acest voucher care are o sumă fixă va ajuta și la reducerea risipei, pentru că oamenii vor vedea direct în factură cât le-a mai rămas din ajutor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, USR își dorește să încurajeze românii să își producă propria energie, oferindu-le alternativa unui voucher de 5.000 de lei în vederea instalării de panouri fotovoltaice.

Pentru industrie, USR propune un sprijin pentru toate companiile, nu doar pentru IMM-uri, respectiv, reducerea taxelor de plată către stat în cuantumul a 50% din creșterea facturilor la energie și gaz, raportată la luna ianuarie 2022.

Zero taxe pe salariul minim

Al doilea proiect de lege depus de USR extinde deducerea personală pentru o sumă echivalentă cu salariul minim, atât pentru impozitul pe venit cât și pentru contribuțiile obligatorii. Asta în contextul în care România are cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din toată UE, susţine USR.

ADVERTISING

Salariul minim brut pe țară este în acest moment de 2.550 de lei, din care în mână angajaţii primesc 1.543 de lei pe lună, statul luând 41% din salarii.

Prin implementarea etapizată a măsurii USR, în primul an fiecare angajat ar rămâne cu 250 de lei/lună în plus la salariu. Treptat, prin creșterea procentului la care se aplică deducerea, fiecare român poate ajunge să rămână în plus la salariu, lunar, cu 1.000 de lei, susţine sursa citată.

Proiectul vizează toate salariile, astfel un angajat care muncește pe un salariu mai mare, de 4.000 lei de exemplu, va putea deduce suma echivalentă salariului minim din baza taxabilă a venitului său.

USR face un apel către toate partidele parlamentare să susțină și să adopte aceste inițiative legislative în cel mai scurt timp posibil, pentru a reduce impactul negativ al crizei economice asupra angajaților români și a întreprinderilor românești.

Deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui prezintă două proiecte de lege cu soluții corecte pentru ieșirea din criza prețurilor mari.

Deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui prezintă două proiecte de lege cu soluții corecte pentru ieșirea din criza prețurilor mari.

Publicată de USR PLUS pe Miercuri, 14 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇