Orban își va depune azi candidatura pentru un nou mandat la șefia PNL

Orban își va depune azi candidatura pentru un nou mandat la șefia PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, îşi va depune joi moțiunea prin care candidează la un nou mandat la șefia PNL.

„Moțiunea, prin care candidez la un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal, o voi înregistra mâine după-amiază (joi – n.red.), la sediul PNL.

După 4 ani de muncă neîntreruptă la președinția Partidului Național Liberal, am conștiința împăcată și sentimentul datoriei împlinite față de cei care mi-au acordat încrederea lor la ultimul Congres. Am fost onorat să-i reprezint pe toți colegii mei în calitate de președinte al Partidului Național Liberal și să-i conduc spre victorie”, a spus Orban.

ADVERTISING

Președintele PNL spune că și-a îndeplinit promisiunea din 2017: „Astăzi, PNL este cel mai puternic partid politic din România*, așa cum le-am promis liberalilor în 2017. Chiar dacă atunci nu puțini erau cei relativ sceptici că avem puterea să atingem acest obiectiv sau că vom ști cum, în acest moment oricine poate trage linie și poate constata unde suntem”.

*Un centralizator de sondaje prezentat de Politico arată că, dacă alegerile parlamentare s-ar ține mâine, 34% dintre români ar vota cu PSD, 18% cu PNL, 14% cu AUR și 12% cu USR PLUS.

ADVERTISING

Orban a mai spus că el candidează pentru că simte, ca liberal de 30 de ani, că este calea prin care poate fi menținut și consolidat PNL ca principală forță politică în România.

„Candidez și pentru că știu că, dacă Partidul Național Liberal nu va performa în continuare, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra fiecărui român în parte, așa cum s-a întâmplat în 2016.

Momentul 2024 va fi unul capital, pentru că rezultatele bune ale Partidului Național Liberal vor influența în bine soarta României, dar o dezamăgire din partea PNL va marca puternic parcursul țării noastre.

ADVERTISING

Îi îndemn pe colegii mei să analizeze foarte serios candidaturile pentru Congresul din 25 septembrie și să decidă liber, în funcție de propriul discernământ, viitorul partidului.

Fiecare delegat poartă responsabilitatea votului pe care îl va acorda, care reprezintă în mod fundamental un act de încredere, dar și o delegare a puterii către cel care va conduce partidul. Este un vot de conștiință al fiecărui liberal în parte, fapt care reprezintă în esență fibra democratică a Partidului Național Liberal”, a spus Ludovic Orban.

Congresul PNL, unde va fi ales președintele pentru următorii patru ani, va avea loc în 25 septembrie. Candidează premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, președinte în funcție. 25 august este data limită de depunere a candidaturilor.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇