Oprișan susține că Vrancea riscă să fie carantinată și DSP măsluiește bilanțul de Covid. Spitalul Județean Focșani îl contrazice: De la 100 de cazuri s-a ajuns la 2

Oprișan susține că Vrancea riscă să fie carantinată și DSP măsluiește bilanțul de Covid. Spitalul Județean Focșani îl contrazice: De la 100 de cazuri s-a ajuns la 2

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, susține că Vrancea este în primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri în țară și că riscă să fie declarată zonă de carantină. El i-a cerut președintelui Klaus Iohannis luarea unor măsuri pentru „stabilizarea situației”.

„Din păcate, județul Vrancea se află într-un top nefericit, ca urmare al (sic!) numărului alarmant de persoane infectate COVID-19. Vrancea se află, ca număr de cazuri, cu mult peste județe cu populație mai numeroasă – Iași, Constanța, Mureș sau Cluj – și toate acestea ca urmare a gestionării complet defectuoase a pandemiei de către reprezentantul Guvernului României în teritoriu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pentru că prietene, rude și afini ai unor potentați ai PNL Vrancea și-au dorit cu ardoare funcții de conducere, am ajuns în situația ca în primele săptămâni de la debutul pandemiei să fie schimbate conducerile Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, instituții aflate în linia întâi și care aveau cel mai mult nevoie de un management profesionist și experimentat”, susține Oprișan.

Acesta spune că județul riscă să fie declarat zonă de carantină: „Așa am ajuns ca, după patru luni de la debutul pandemiei, Vrancea să fie pe primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri și să riște să fie declarată zonă de carantină”.

1.112 cazuri noi de coronavirus în România, un nou record. Peste 2.000 de pacienți COVID în izolare instituționalizată sau în carantină la domiciliu (Infografice)

Oprișan acuză DSP Vrancea că declară mai puține persoane infectate

„Dincolo de cancan, realitatea este că anchetele epidemiologice care ar trebui să temporizeze și să limiteze transmiterea bolii se fac sporadic și extrem de neprofesionist.

Dincolo de cancan, testările se fac de către angajați noi, fără experiență, ceea ce generează foarte multe teste incerte. Tocmai de aceea, există inclusiv suspiciunea că DSP Vrancea controlează din condei rezultatele testelor COVID-19 și că declară mai puține persoane infectate”, scrie președintele CJ Vrancea.

„Astăzi, din nefericire, suntem pe locul 3 în România la mia de locuitori în ceea ce privește numărul de infectări și transmiterea comunitară. Se fac analize în care se ia în calcul carantinarea județului Vrancea, dar cei responsabili nu mai solicită nici un fel de măsuri, ca și cum totul ar fi bine!”, mai spune Marian Oprișan.

Pentru prima dată, INSP trage un semnal de alarmă cu privire la epidemia de Covid-19

Apelul la Iohannis

Acesta îi cere președintelui Iohannis să ia măsuri urgente pentru „stabilizarea situației”:

„Consider că acest lucru se poate face doar cu o echipă de epidemiologi specialiști, detașați din centre universitare care, în primul rând, să realizeze anchete epidemiologice serioase, să pună în funcțiune aparatul de testare PCR de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani și să se asigure că testele sunt realizate corect și în număr suficient.

Nu în ultimul rând, analiza dumneavoastră ar trebui să ia în calcul să recomandați cu tărie conducerii Guvernului României numirea la conducerea DSP Vrancea a unei echipe cu știință de carte și responsabilă și, nu în ultimul rând, demiterea prefectului județului Vrancea”, se mai arată în protestul public al președintelui CJ Vrancea.

Medicul Virgil Musta: Există riscul să ajungem în situația Italiei și nu cred că vom trece cu bine. Dacă așteptăm ca spitalele să ne vindece, este o iluzie

Cum răspunde Spitalul Județean Focșani

Conducerea Spitalului Județean Focșani și cea a Direcției de Sănătate Publică Vrancea susțin că acuzațiile aduse de președintele CJ Marian Oprișan sunt atacuri politice și spun că în câteva luni numărul cazurilor înregistrate în spital a scăzut de la 100 la 2.

„Doar 2 cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean Focșani și 0 cazuri la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Oprișan să înceteze cu minciunile și cu atacurile politice!

Spitalul Județean de Urgență Sf. Spiridon din Focșani și Direcția de Sănătate Publică Vrancea fac front comun în urma atacurilor nefondate lansate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Acuzațiile președintelui CJ Vrancea sunt nefondate, susțin reprezentanții unității medicale.

„Faptul că de la 100 de cazuri s-a ajuns la 35, iar acum la doar două cazuri denotă profesionalismul și responsabilitatea de care am dat dovadă pentru gestionarea situației generate de noul coronavirus”, se mai arată în comunicatul semnat de conducerile celor două instituții.

Rafila, despre noul record de cazuri COVID: Vom avea o scădere doar dacă populația respectă regulile. Trebuie să fim pregatiți pentru orice situație


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖