Omul lui Boc a fost pus, în sfârșit, de Ciolacu secretar general la Guvern

Omul lui Boc a fost pus, în sfârșit, de Ciolacu secretar general la Guvern

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit, luni, pe Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PNL.

Decizia a fost luată după mai multe runde de discuţii cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

La scurt timp după instaurarea guvernului Ciolacu, Mircea Abrudean a fost refuzat de PSD pentru a ocupa poziția de secretar general al Guvernului.

Însă azi, în Monitorul Oficial apare numirea sa în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Decizia e semnată de premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

PNL a decis, la rotativă, ca pe lista de miniştri să se regăsească şi Mircea Abrudean, pentru funcţia de secretar general al Guvernului.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi cel al PSD, premierul Marcel Ciolacu, au avut mai multe runde de discuţii pe tema numirii acestuia, iar luni decizia a fost luată.

Cine este Mircea Abrudan

Mircea Abrudean a fost prefect de Cluj, în perioada 2019-2021 şi este apropiat de primarul Emil Boc, care l-a susţinut pentru a obţine funcţii la Bucureşti.

Potrivit CV-ului, anterior, Abrudean a fost șeful serviciului de relații publice al Primăriei Câmpia Turzii.

ADVERTISING

Între 2017-2019 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul industrial din Cluj.

A mai lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj.

În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles.

Mircea Abrudean, în vârstă de 39 de ani, este licențiat în relații internaționale și studii europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și are un masterat în Managementul proiectelor la Școala Națională de Științe Politice și Administrative.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇