Nu s-a găsit o soluție pentru bugetul Capitalei, respins de USR PLUS. Negocierile continuă joi

Nu s-a găsit o soluție pentru bugetul Capitalei, respins de USR PLUS. Negocierile continuă joi

Discuțiile despre bugetul Capitalei vor continua și joi, astfel încât să fie găsită o soluție, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, după discuțiile cu USR PLUS, PNL și PMP.

„A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.

ADVERTISING

Discuțiile vor continua mâine seară (joi seara - n.red.) și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a spus primarul Nicușor Dan.

Horia Tomescu, viceprimarul USR PLUS al Capitalei, a anunțat și el că a avut „o discuție productivă” cu primarul general despre bugetul Capitalei și a spus că va exista un nou proiect de buget.

„Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta. O nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan.

ADVERTISING

Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București”, a anunțat Horia Tomescu.

Viceprimarul adaugă că noua propunere va fi analizată, iar discuțiile vor continua într-o nouă întâlnire joi, de la ora 19.30.

Săptămâna trecută, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. S-au înregistrat 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 14 abţineri. 

USR PLUS a transmis, marţi, că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, de vină fiind ”practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

ADVERTISING

Iată mai multe detalii pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇