Nicușor Dan: Vom plăti salariile la unele companii municipale de care fosta administrație nu s-a preocupat

Nicușor Dan: Vom plăti salariile la unele companii municipale de care fosta administrație nu s-a preocupat

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei va plăti salariile angajaților mai multor companii municipale care nu și-au mai luat banii de multă vreme.

“Vom plăti zilele acestea, în preajma sărbătorilor, salariile pentru patru companii municipale cu restanțe salariale vechi. Reușim astfel să ajungem cu salariile plătite până la 31 octombrie pentru toate companiile, mai puțin două.

Nu am putut plăti salariile la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, deoarece au venituri exclusiv pe capitolul de investiții, iar Primăria are conturile blocate pentru investiții.

ADVERTISING

De asemenea, nu am plătit salariile pentru Compania Municipală Managementul Transportului, deoarece nu are contract cu Primăria.

Fosta administrație a aplicat principiul 'după mine potopul' și nu s-a mai preocupat nici măcar de achitarea obligațiilor salariale, iar 'grija pentru oameni' a fost doar un slogan de campanie”, a transmis primarul general al Capitalei, într-o postare pe Facebook.

Vom plăti zilele acestea, în preajma sărbătorilor, salariile pentru patru companii municipale cu restanțe salariale...

Posted by Nicușor Dan on Tuesday, December 22, 2020

Potrivit PMB, Nicușor Dan a semnat ordinul de plată în cursul zilei de marți, 22 decembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Informații despre probleme cu salariile la unele companii municipale au apărut la scurt timp după ce Nicușor Dan și-a preluat mandatul.

Spre exemplu, coditianul Libertatea a relatat că existau întârzieri la plata salariilor la mai multe companii, printre care și cea de Consolidări.

Nicușor Dan a promis încă din timpul campaniei electorale că va desființa cele mai multe dintre aceste companii.

După negocieri care au durat mai mult decât ar fi trebuit, într-o ședință maraton desfășurată pe 21 decembrie, Consiliul General și-a schimbat reprezentanții în Adunările Generale ale companiilor municipale.

ADVERTISING

În teorie, noii reprezentați ai CGMB ar trebui să convoace ședințe și să schimbe componența Consiliilor de Administrație. Iar CA-urile ar trebui să schimbe directorii.

Totul pentru ca majoritatea companiilor municipale să intre în procedură de lichidare.

Va fi, însă, un proces de durată, mai ales în cazul companiilor cărora li s-au delegat servicii publice.

Citește și:

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale: O societate înființată să-i distreze pe bucureșteni se ocupă de măturat

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (II): În buzunarele cui au ajuns banii cheltuiți de societatea de Publicitate și Afișaj, care s-a ocupat de reclame pentru Firea

Ce rămâne de pe urma companiilor municipale (III): Compania Turistică SA - pierderi uriașe pentru bucureșteni, beneficii pentru caracatița politică


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇