Nicuşor Dan spune că în campania electorală va fi o luptă între comunism şi anti-comunism

Nicuşor Dan spune că în campania electorală va fi o luptă între comunism şi anti-comunism
Nicușor Dan la lansarea sediului său de campanie, la Magazinul Bucureşti, din Bd. Ion C. Brătianu, nr. 36

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Municipiului Bucureşti susţinut de PNL şi USR PLUS, a afirmat, luni, că în campania electorală va exista din nou „o luptă între comunism şi anti-comunism”, deşi au trecut 30 de ani de la Revoluţie.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia lansării sediului său de campanie, la Magazinul Bucureşti, din Bd. Ion C. Brătianu, nr. 36.

"În mod special, am vrut să alegem un loc simbolic pentru Bucureşti: Magazinul Bucureşti. Este un magazin construit în interbelic şi naţionalizat în 1948, refolosit ca magazin în perioada comunistă şi lăsat să se distrugă în perioada post-comunistă, reconstruit de către nişte investitori privaţi. Este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureştiul.

ADVERTISING

Trebuie să reconstruim acest oraş care a fost distrus şi în perioada comunistă şi în perioada post-comunistă. Nu suntem decât la doi ani de 10 august şi, deşi suntem la 30 de ani de la Revoluţie, o să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism şi anti-comunism", a susţinut Dan.

Nicușor Dan și-a lansat candidatura la Primăria Capitalei flancat de Orban și Barna (Video)

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3245730282171229

”Respectul s-a transformat în milă”

El a adăugat că, pentru oamenii din provincie, Bucureştiul şi bucureştenii au reprezentat o sursă de "oarecare invidie" şi de foarte mult respect, dar, după "12 ani de guvernare PSD", oraşul "nu arată deloc ca o capitală" a României.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Ceea ce era respect acum câţiva ani a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraş murdar, care nu e în stare să aibă o sală polivalentă, să organizeze o competiţie serioasă de sport, să organizeze o mare întâlnire de business. Un oraş în care domină kitsch-ul arhitectural, în care - dacă eşti mamă şi ai un copil în cărucior - nu poţi să te plimbi cu căruciorul pe trotuar şi eşti nevoită să ieşi pe spaţiul destinat maşinilor, pentru că maşinile sunt parcate peste tot.

Acesta este Bucureştiul pe care ni-l lasă PSD, un primar PSD care avea toate pârghiile să rezolve marile probleme ale oraşului, să facă revoluţia în trafic pe care ne-a promis-o, să construiască cele 20 de grădiniţe cu fonduri europene", a spus Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Nicușor Dan, pus să rezolve un exercițiu de olimpiadă în direct la TV: Cu formația de matematician, nu mi-e frică de nicio problemă complexă

”Firea nu a fost în stare să acceseze fonduri europene”

În opinia sa, actualul primar general, Gabriela Firea, "nu a fost în stare" să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de termoficare.

"Nu a fost în stare să rezolve marea problemă de poluare a aerului şi acum ne spune că iubeşte oamenii şi bucureştenii, după ce alaltăieri a fost desemnată numărul 2 în PSD, partid de sigla căruia fuge în continuare", a completat el.

Nicușor Dan: Mi-aș fi dorit ca în alianța PNL-USR-PLUS să existe și PMP. Băsescu e doar o locomotivă

Barna: Bucureştiul are şansa să scape de pesedism

Prezent la eveniment, preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că Nicuşor Dan este un om "mai îndreptăţit, probabil, ca oricine altcineva" să fie următorul primar al Bucureştiului.

"Mesajul pe care îl transmitem astăzi, prin acest parteneriat pentru Bucureşti alături de PNL, este unul foarte limpede şi foarte explicit. Astăzi Bucureştiul are şansa să scape de pesedism, să intre în logica unei administraţii în care Nicuşor Dan, candidatul la Primăria Generală, este un om care şi-a dedicat literal viaţa acestui oraş, acestei capitale. Este un om mai îndreptăţit, probabil, ca oricine altcineva să fie următorul primar al Bucureştiului", a spus el. 

Nicușor Dan îi cere lui Firea să răspundă la 3 întrebări despre cazul Constanda și anunță că va sesiza organele de anchetă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇