Nicușor Dan, pus să rezolve un exercițiu de olimpiadă în direct la TV: Cu formația de matematician, nu mi-e frică de nicio problemă complexă

Nicușor Dan, pus să rezolve un exercițiu de olimpiadă în direct la TV: Cu formația de matematician, nu mi-e frică de nicio problemă complexă

Candidatul dreptei la Primăria Muncipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a fost provocat, în direct la o televiziune, să rezolve o problemă complexă de matematică.

Iată cum suna cerința: ”Demonstrați că dacă a, b sunt întregi pozitivi, iar ab+1 divide a^2+b^2, atunci raportul (a^2+b^2)/(ab+1) este pătrat perfect”.

”Adrian Georgescu m-a provocat să rezolv o problemă pe care am rezolvat-o la Olimpiada Internațională de Matematică din 1988. Răzvan Zamfir m-a invitat să o rezolv aseară la B1”, scrie Nicușor Dan pe Facebook, apoi prezintă întreaga problemă, ”la tablă”.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/posts/3219375091473415

”Matematica m-a format, m-a structurat. Cu formația de matematician, nu mi-e frică de nicio problemă complexă, iar administrarea Primăriei Capitalei este o problemă complexă”, mai scrie acesta.

Nicuşor Dan îşi depune candidatura duminică

Nicuşor Dan este așteptat să-și depună candidatura din partea dreptei la Primăria Muncipiului Bucureşti, el urmând să fie însoţit de premierul Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal şi de Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România.

ADVERTISING

Invitat sâmbătă după-amiază să ia cuvântul în cadrul Congresului comun de validare a fuziunii USR şi PLUS, Nicuşor Dan i-a asigurat pe membrii celor două formaţiuni politice că vor găsi întotdeauna în el „un partener”.

Citește și:

Nicuşor Dan îşi depune candidatura, duminică, însoțit de premierul Orban și Dan Barna

Băsescu îşi depune astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei, din nou, după 20 de ani

PSD îşi lansează astăzi candidaţii pentru Bucureşti

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇