Navalnîi anunță ironic că e vizat de alte trei anchete penale: Eu comit din ce în ce mai multe crime!

Navalnîi anunță ironic că e vizat de alte trei anchete penale: Eu comit din ce în ce mai multe crime!

Opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi a afirmat, marţi, că este vizat de alte trei anchete penale, presiunea sporind în ultimele săptămâni împotriva mişcării şi susţinătorilor săi.

Pe contul său de Instagram, Navalnîi a anunţat că a fost acuzat de deturnarea „tuturor donaţiilor” făcute organizaţiei sale anticorupţie, precum şi de înfiinţarea unui grup ce „aduce atingere drepturilor omului” şi de insultă faţă de o judecătoare în timpul unui proces recent.

Opozantul de 44 de ani afirmă că a primit în celula sa vizita unui inspector al puternicului Comitet de Anchetă, însărcinat cu pincipalele anchete penale.

ADVERTISING

"El mi-a spus că în scumpa noastră Rusie se anchetează acum trei noi cazuri grave. Şi că 21 de anchetatori se ocupă de ele la cel mai înalt nivel. Şi că pentru fiecare dintre ele, criminalul sunt eu", a scris Navalnîi.

"Puternica mea organizaţie criminală ia amploare. Eu comit din ce în ce mai multe crime", a ironizat el, adăugând că este "un geniu" al lumii criminale.

Context

Navalnîi, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.

ADVERTISING

În ultimele săptămâni, autorităţile ruse au început demersuri în justiţie pentru a scoate în afara legii, pe motiv de extremism, Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) şi reţeaua de birouri regionale a organizaţiei lui Navalnîi.

Procesul i-a determinat pe colaboratorii acestuia să-şi suspende o mare parte a activităţilor.

Dacă FBK şi birourile regionale vor fi declarate în mod oficial extremiste, autorităţile vor primi puterea de a-i încarcera pe activişti şi a le îngheţa conturile bancare.

Următoarea audiere în acest proces este programată să aibă loc la data de 9 iunie.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația opozantului rus:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇