Năsui și Voiculescu dau asigurări că ce s-a întâmplat la Timișoara între USR și PNL nu se va întâmpla și în București

Năsui și Voiculescu dau asigurări că ce s-a întâmplat la Timișoara între USR și PNL nu se va întâmpla și în București

Claudiu Năsui, președintele USR București, dă asigurări că ce s-a întâmplat la Timișoara, unde USR și PNL nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa guvernării locale, nu se va întâmpla și la București.

De asemenea, liberalii din Timișoara s-au arătat deranjaţi şi de declaraţiile deputatului USR Cătălin Drulă, care a precizat că partidul său negociază proiecte, nu funcţii.

Năsui a explicat, vineri, că la București s-a semnat un protocol de colaborare, care va fi respectat. În plus, l-a apărat pe Drulă și a amintit de ”atacul PNL” asupra USR privind votarea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ.

ADVERTISING

”Avem un protocol cu PNL. Cel mai important lucru pentru noi este credibilitatea. Ce am semnat respectăm! Nu veți vedea trădări de la noi, pe partea de București intenționăm să facem majoritate.

În acest moment avem un atac calomnios al PNL asupra noastră. Suntem acuzați că am votat ceva ce nu am votat. Este ridicol să creadă cineva că am votat cu Iordache. Ieri chiar am depus un proiect ca să nu mai avem vot secret, să nu mai avem acest gen de discuții. Eu nu am cum să demonstrez cum au votat cei de la PNL, știu doar cum am votat eu și colegii mei”, a declarat Claudiu Năsui.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce spune Voiculescu

La rândul său, Vlad Voiculescu a spus că astfel de protocoale sunt respectate ”la virgulă”.

”Dacă avem un protocol sau înțelegere verbală, o vom respecta până la ultima virgulă, iar lucrul ăsta nu putem deraia de la el. Unii au nevoie de mai mult timp să înțeleagă că nu ne jucăm. Avem un protocol încheiat cu PNL, USR, PLUS și Nicușor Dan, care stabilește foarte clar lucruri esențiale, tocmai ca să nu avem aceste discuții.

La București nu vom vedea astfel de discuții cum am văzut la Timișoara. Rezultatele la alegeri ne îndreptățesc să credem că PNL, Nicușor Dan, USR și PLUS vor putea lucra împreună, așa cum am discutat”, a afirmat Voiculescu.

ADVERTISING

Ce s-a întâmplat la Timișoara

Liderii PNL şi cei ai USR-PLUS din judeţul Timiş nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa guvernării locale, cele două părţi nu s-au putut înţelege în privinţa funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş.

Liberalii s-au arătat deranjaţi şi de declaraţiile deputatului USR, Cătălin Drulă, care a precizat, în urmă cu o zi, că partidul său negociază proiecte, nu funcţii.

”Am avut prima discuţie în acest inedit format, nouă oameni de la USR şi nouă oameni de la PNL. Noi, cei de la USR PLUS, am început cu discuţia despre proiecte. Cei de la PNL au fost un pic descumpăniţi, dar este important să discutăm despre proiecte că, până la urmă, nu lăsăm în spatele nostru majorităţi şi posturi, ci lăsăm proiecte concrete pentru oameni. …

Nu ştiu, poate la alte negocieri la care au participat în alte dăţi s-a început cu alte lucruri prima dată, poate cu funcţii, discuţii despre posturi. Noi am început discuţia cu o listă de proiecte concretă… că asta mi se pare o ordine corectă, să discuţi despre proiecte şi principii, nu despre oameni”, a declarat, miercuri, Cătălin Drulă.

Joi, la întâlnirea celor două delegaţii, USR PLUS şi PNL, la care liderii Dominic Fritz şi Alin Nica aveau să anunţe rezultatul negocierilor, a fost dezvăluit faptul că acestea sunt într-un blocaj, tocmai din cauza acestor afirmaţii făcute de Drulă pe care liberalii le-au taxat drept inacceptabile.

Iată aici detalii - PNL şi USR nu au căzut la înţelegere în Timişoara. Ce spune noul primar Dominic Fritz


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇