Moldova condamnă planul Rusiei de a anexa teritoriile ocupate în Ucraina prin referendumuri false

Moldova condamnă planul Rusiei de a anexa teritoriile ocupate în Ucraina prin referendumuri false

Chișinăul critică strategia Rusiei de a prelua regiunile ucrainene ocupate prin pretinse referendumuri, a anunțat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

„Moldova condamnă cu fermitate planul Rusiei de a anexa regiunile ucrainene ocupate prin pretinse referendumuri. Reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a scris, miercuri dimineață, pe Twitter, șeful diplomației moldovene.

Separatiștii susținuți de Moscova din Lugansk și Donețk au anunțat că în zilele următoare vor organiza referendumuri pentru alipirea acestor regiuni la Rusia.

ADVERTISING

Potrivit presei de stat din Rusia și a oficialilor locali, referendumurile ar urma să se desfășoare în perioada 23-27 septembrie. Parlamentul local din Lugansk a decis deja ca votul să aibă loc în acest interval.

Comunitatea internațională l-a avertizat pe Vladimir Putin că nu va recunoaște niciodată aceste referendumuri ilegale, iar președintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat că Rusia va trebui să returneze teritoriile ocupate în Ucraina, inclusiv Crimeea.

Liderii din întreaga lume reacționează după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, cu scopul de a trimite în Ucraina de două ori mai mulți soldați decât până acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, liderul de la Kremlin a acuzat SUA și UE că împing războiul pe teritoriul rus și a făcut amenințări nucleare, lăudându-se că are arme de distrugere în masă mult mai moderne decât ale Occidentului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇