Miting antiextremism la Suceava. Gheorghe Flutur și-a prezentat decalogul: Modele, nu lichele. Dați like la competență și eject la prostie, oameni buni! (Video)

Miting antiextremism la Suceava. Gheorghe Flutur și-a prezentat decalogul: Modele, nu lichele. Dați like la competență și eject la prostie, oameni buni! (Video)

La Suceava a început, duminică, la ora 14:00, mitingul antiextremism anunțat de președintele CJ, Gheorghe Flutur, după un conflict, weekendul trecut cu liderul AUR, George Simion, care a organizat un protest local.

Liderul liberal a prezentat și un decalog de luptă împotriva extremismului și a avertizat “să nu ne ia cineva de proşti că uităm sau nu ştim cine sunt în spatele acestor mişcări”, referindu-se la acţiunile AUR.

Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au participat, weekend-ul trecut, la un miting organizat în centru municipiului Suceava, participanţii contestându-l vehement pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-au numit „ultimul baron local” şi căruia iau cerut demisia.

Protest la Suceava

Publicată de Stiri din Bucovina pe Duminică, 4 februarie 2024

Decalogul lui Flutur

Potrivit televiziunilor de știri, între 2.000 și 3.000 de oameni s-au adunat la manifestarea organizată de Flutur. În discursul tău, șeful CJ Suceava a menționat că ar fi 6.000 – 7.000 de oameni prezenți.

ADVERTISING

„Noi avem fapte în spate. Societatea civilă trebuie să fie mai curajoasă.  Am să citesc de aici, de la Suceava, decalogul de luptă împotriva extremiştilor, aşa cum îl văd eu, putem să-l completăm. Este un început. Trebuie să luptăm, dragii mei, în primul rând pentru siguranţa noastră, a dumneavoastră, a poporului român. Da, siguranţă şi securitate, cine ne apără? Suntem din fericire sub umbrela NATO şi a Uniunii Europene. Acolo trebuie să rămânem, să fim apăraţi. Trebuie să ne apărăm economic în interiorul Uniunii Europene. Tot siguranţa este. E primul punct de la Suceava.

Al doilea. Modele, nu lichele, oameni buni. Avem nevoie în societate de modele. Asta vă cer să faceţi, să fie scoase modelele în faţă şi este ceva normal.  Auziţi ce spun oamenii acolo: Nu daţi like-uri la lichele, vor veni vremuri mai grele!

Încurajăm competenţa, valoarea! Mai mult trebuie să facem, în primul rând, noi, politicienii! Iniţiativa, dezvoltarea, judecaţi pe oameni după ce au făcut! Nu mediocritatea, competenţa! Şi aici daţi like la competenţă şi daţi eject la prostie, oameni buni! Ăsta-i îndemnul meu de la Suceava şi sunt convins că va fi ascultat de o ţară întreagă! 

ADVERTISING

Gândim pozitiv! Haideţi să alungăm ura că avem de construit. Avem multe lucruri frumoase făcute. Scoateţi-le în evidenţă. Poporul acesta are valori, are patrimoniu. S-au făcut şi lucruri bune în această ţară. Parcă prea mult vrem să vorbim de rău. Aruncaţi răul, vorbiţi şi de faptele bune, de exemplele bune din societate.  

Respectăm regulile, să respectăm regulile. Multă lume nu înţelege. Eşti intrat într-o Uniune Europeană, în NATO, ai şi drepturi, ai şi obligaţii. Regula respectată înseamnă să te ţii de cuvânt, înseamnă că dacă vrei respect şi tu trebuie să respecţi. Nu numai să ne punem la butonieră că luptăm pentru drepturi, da, dar începând cu mine trebuie să fiu onest şi să respect regulile”, sunt primele 5 „porunci” explicate de Flutur.

El a continuat.

„Să fim mai vigilenţi. Ce înseamnă vigilenţă? Înseamnă noi, cei care conducem, să fim monitorizaţi, să dăm socoteală mai des, să fim criticaţi când greşim, poate o palmă pe umăr atunci când se fac lucruri bune, dar vigilenţa înseamnă o societate civilă mai atentă, vigilentă, uneori inconvenabilă pentru noi politicienii, dar aşa ne putem face bine

ADVERTISING

Valorile morale mai în faţă oameni buni. Onoare, demnitate, asumarea răspunderii au cam dispărut. Astea trebuie promovate şi nu eu trebuie să vorbesc cel mai tare aici, societatea civilă. Noi trebuie să respectăm mai mult aceste valori de moralitate. Parcă prea uşor unii cred că au trecut 34 de ani urmaşi ai comuniştilor din Comitetul Central ne dau nouă astăzi lecţii la Suceava şi noi ne-am făcut că nu-i vedem.  Stop joc şi acestor indivizi, ştiu ei la cine mă refer.

Spuneţi adevărul în faţă, adevărul doare de multe ori, trebuie spus în faţă pentru fiecare dintre noi. Asta ne va face să ne facem bine sau unii să dispară dacă îi pui adevărata oglindă în faţă. Aş putea vorbi mult. Mesajul nostru trebuie să fie de pace, dar să nu ne ia cineva de proşti că uităm sau nu ştim cine sunt în spatele acestor mişcări, şi în faţă, dar şi în spate. Vă garantez că pe principiul adevărului le veţi afla pe toate”, a mai declarat Gheorghe Flutur, în timp ce în mulțime erau și câțiva contestatari care vociferau.

Valorile naţionale, da, dragii mei, toţi le trâmbiţăm, bundiţă sau pufoaică, mi-au spus să-mi iau bundiţa, mi-o iau, mă mândresc cu ea. Ce faceţi cu pufoaica de la ruşi cei care arătaţi cu degetul, să nu uitaţi niciodată răul făcut de rubaşcă şi de cei care le-au purtat şi astăzi le au pe sub alendeloane, dar tot pufoici au şi să fim necruţători cu ei la vot! Asta este ce vreau să vă transmit. Să nu creadă cineva că în 34 de ani generaţia tânără poate nu ştie, dar cei care am prins ştim ce a însemnat comunismul! Ştim asta! 

Uniţi acasă, mai puternici în Europa, dar dacă acasă suntem dezbinaţi, dacă e circul în Parlament pe care îl vedeţi, dacă faci o faptă bună şi eşti mâzgălit de gălăgioşi, nu e în regulă, se uită o lume întreagă la noi. Ca să fii recunoscut şi puternic afară, trebuie să fii unit acasă. Oare înţeleg unii aceste lucruri? Sau cine jigneşte mai tare? Uitaţi-vă, nu mă plâng, că sunt un om puternic. Din mine la Suceava, unele forţe politice au făcut concurs de darts, cine dă mai tare în Flutur. Mai tare m-au călit”, a mai declarat Flutur. 

Spre finalul discursului preşedintelui CJ Flutur, pe scenă a urcat un tânăr care avea un bilet de avion pentru liderul AUR George Simion. 

“O soluţie, să scăpăm de extremism. Un bilet de avion Bucureşti - Moscova pentru George Simion! Vă rog să-l căutaţi, să-i daţi biletul de avion spre Moscova!”, a mai afirmat Flutur.

De ce a făcut Gheorghe Flutur mitingul antiextremism

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că va organiza duminică, un miting antiextremism la Suceava şi a menţionat că va lansa cu acest prilej un decalog de luptă împotriva extremismului, în zece puncte. El a mai adăugat că trebuie descurajate astfel de semnale. Inițiativa lui Flutur vine după ce weekend-ul trecut, sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au organizat un miting în care l-au numit „ultimul baron local” şi i-au cerut demisia. Flutur i-a făcut atunci o propunere lui George Simion, liderul AUR.

Protest organizat de AUR în centrul municipiului Suceava

Publicată de RadioAS Suceava pe Duminică, 28 ianuarie 2024

“Am făcut într-adevăr un apel zilele trecute la suceveni să vină la o manifestare care să intre în funcţiune la timp, că încă, spun eu, e la timp, împotriva extremismului. De ce în Bucovina? Bucovina are o istorie foarte, foarte frământată, agitată şi chiar din cauza extremismului am avut aici, înaintaşii noştri au avut mult de suferit”, a declarat Flutur, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă acest miting este împotriva AUR sau împotriva curentului extremist, preşedintele CJ Suceva a răspuns: 

“Este împotriva curentului extremist. Că acum cei de la AUR sunt care îl reprezintă, trebuie să descurajăm astfel de semnale. Am avut o mostră săptămâna trecută, au venit din vreo 12 judeţe, au avut nişte manifestări care nu seamănă sub nicio formă a ceva civilizat, nu au vrut să vină la dialog, i-am invitat să discutăm soluţii de dezvoltare, ei nici nu au candidat, dar vin să rupă clanţa uşii, să înjure, să facă fel de fel de atacuri nedemocratice.

Evident că este o reacţie care a izvorât din interiorul judeţului Suceava. Mâine vor fi mii de oameni în stradă şi ăsta este doar începutul. Am văzut acest fenomen de nemulţumire pentru că dumnealor nu pun nimic în loc.

Eu voi lansa un decalog de luptă împotriva extremismului mâine de la Suceava pe zece puncte, voi citi punct cu punct, dar sunt convins că vor fi mai multe. Va veni societatea civilă, s-au anunţat mulţi vorbitori şi mă bucur, pentru că trebuie să ne îngrijoreze”, a explicat Gheorghe Flutur. 

El a explicat că mâine, poimâine se vor juca elevii în curtea şcolii folosind modele de acest gen. 

“Fuga aceasta cu telefonul, că ne filmează cineva, mâine, poimâine, să joacă copiii în curtea şcolii folosind aşa zise modele de genul ăsta dacă noi n-avem curaj să venim la normalitate. Bucovina este o zonă a toleranţei, a normalităţii.

Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR au participat, weekend-ul trecut, la un miting organizat în centru municipiului Suceava, participanţii contestându-l vehement pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-au numit „ultimul baron local” şi căruia îi cer demisia. Flutur a transmis că îl invită la discuţii pe Simion şi i-a propus să candideze împreună pentru şefia CJ Suceava, iar cel care pierde să iasă din politică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇