Guvernul va cere Moldovei și Ucrainei să spună de ce George Simion are interdicție de intrare în cele două țări

Guvernul va cere Moldovei și Ucrainei să spună de ce George Simion are interdicție de intrare în cele două țări

Premierul Marcel Ciolacu va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în aceste două ţări.

„Nu poate să explice public şi haideţi să nu ne jucăm cu lucruri care totuşi ţin de… Am acces la informaţii. Asta nu înseamnă că voi avea posibilitatea să le fac publice.

Dar voi adresa această cerere să ştiu la prim-miniştri. Dacă dânşii doresc, dânşii sunt furnizori de informaţie. Nu sunt eu. E un respect interstatal.

ADVERTISING

Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat pe acest subiect, miercuri, la Parlament.

George Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2015. Fostul ministru al Apărării de la Chișinău Anatol Șalaru a declarat că Simion ar fi avut întâlniri cu spioni ruși, acuzație negată de șeful AUR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial că Simion are interdicție de intrare pe teritoriul statului ucrainean până în 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇