Ministrul Turismului nu merge cu avionul de frică şi crede că litoralul românesc e scump pe alocuri

Ministrul Turismului nu merge cu avionul de frică şi crede că litoralul românesc e scump pe alocuri

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, preferă maşina sau trenul şi nu obişnuieşte să meargă cu avionul. El a precizat că îi este frică de înălţime, nu de avion, şi că inclusiv la şedinţa comună de guvern cu Polonia a mers cu autoturismul.

Pe de altă parte, Cadariu spune că litoralul românesc i se pare pe alocuri scump şi nu-şi explică cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe.

Cadariu s-a referit şi la o măsură de sprijin pentru agenţiile turistice care aduc străini în România.

Nu merge cu avionul

Întrebat, duminică, la Prima TV, dacă preferă trenul sau avionul, Daniel Cadariu a precizat că nu se deplasează cu avionul.  ”Nu avion! Nu merg cu avionul”, a declarat Daniel Cadariu. 

ADVERTISING

Întrebat dacă îi este frică de avion, Cadariu a menţionat că se teme de înălţime. 

”De înălţime, nu de avion. Avionul nu face nimic”, a afirmat ministrul Turismului.  

Acesta a precizat că preferă maşina sau trenul şi a dezvăluit că la şedinţa comună de guvern din Polonia a s-a deplasat cu autoturismul. 

”La şedinţa comună de guvern din Polonia am fost cu maşina”, a declarat Cadariu. 

Litoralul nostru e cam scump

Întrebat dacă i se pare scump pe litoralul Mării Negre, ministrul a spus că este scump ”în anumite situaţii”. 

”În anumite situaţii, da. Şi nu îmi explic cum o anumită parte dintre români preferă la anumite preţuri, în anumite locaţii, să meargă în concediu. Concluzia mea e doar că îşi permit, că altfel nu înţeleg”, a precizat Cadariu. 

ADVERTISING

Obligaţie de logo şi brand

Acesta s-a referit şi la logo-ul de ţară şi s-a întrebat de ce nu s-a folosit timp de 10-12 ani. 

”Este logo şi brandul de ţară al României. La vremea respectivă s-au cheltuit 30 milioane de euro, bani europeni, prognoza fiind pe 70 de milioane, dar diferenţa nu s-a mai cheltuit. S-au cheltuit 30 milioane de euro pentru a decide, pentru România, un logo, un brand de ţară şi acţiuni de promovate.

Mă întreb de ce de 10-12 ani un bun al României nu este folosit. Am făcut două demersuri. Am emis un ordin în care am instituit obligativitatea ca în toate structurile de primire turistică din România, sunt 18.300 clasificate, vor fi obligate să afişeze logo şi brandul.

ADVERTISING

În paralel, am emis un alt ordin de ministru şi am constituit un consiliu de logo naţional, în care am chemat toţi specialiştii, patronate, sindicate, pentru a se pronunţa, cum revigorăm folosirea brandului”, a declarat Daniel Cadariu. 

Bonus pentru cine aduce turişti străini

În anul 2019, ţara noastră a fost vizitată de 2,7 milioane de turişti şi ministrul se aşteaptă ca în acest an, odată cu ridicarea restricţiilor legate de pandemia de Covid-19, România să fie vizitată de 1,5 milioane de turişti.

Cadariu s-a referit şi la o măsură de sprijin pentru agenţiile turistice care aduc străini în România.

”În 2019, indicatorii spuneau că au ajuns în România 2,7 milioane de turişti străini şi, exact pentru a ajuta cumva şi acest aspect, noi am pregătit la minister şi urmează, cred, în cursul lunii iunie, să derulăm un program prin care vom stimula exact acest sector, acea activitate de a aduce turişti străini în România.

Pentru că orice turist care vine în România şi beneficiază de aceste servicii este egal cu a exporta, practic, servicii turistice şi acest program îi va încuraja, îi va premia, îi va bonusa pe cei din agenţiile de turism care vor aduce turişti străini în România.

Lucrăm la forma finală a programului, aşteptăm, în urma discuţiilor cu STS, forma finală a platformei pentru a fi în situaţia în care undeva în cursul lunii iunie să demarăm acest program pentru a sprijini exact incommingul din România”, a declarat Cadariu. 

Ministrul Turismului este de părere că anul acesta 1,5 milioane de turişti străini vor veni în ţara noastră. 

 ”Eu sper să depăşim un milion şi jumătate de turişti străini, având în vedere că în cursul anului 2021, în condiţiile în care au fost încă restricţii generate de pandemie, au fost 840.000 de turişti”, a declarat Daniel Cadariu. 

📺 Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, este invitat la emisiunea Insider Politic, la Prima TV.

📺 Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, este invitat la emisiunea Insider Politic, la Prima TV.

Publicată de Constantin-Daniel Cadariu pe Duminică, 1 mai 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇