Ministrul Dezvoltării anunță reforma: Taie zeci de posturi vacante și angajează tineri pe jumătate din cele care rămân

Ministrul Dezvoltării anunță reforma: Taie zeci de posturi vacante și angajează tineri pe jumătate din cele care rămân

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila a anunţat reformă instituţională în ministerul pe care îl conduce. Vor fi tăiate zeci de posturi vacante şi cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituţie.

Luni a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi în prezent vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesionişti în minister.

ADVERTISING

”Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister şi economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic, dar mai eficient”, a anunţat Cseke Attila.

Totodată, vor fi tăiate şi două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor vor fi scoase din organigrama ministerului.

Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare şi eliminare a unor structuri de conducere şi se va înfiinţa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇