Ministrul de Interne al Republicii Moldova demisionează după incidentul de pe aeroportul Chișinău

Ministrul de Interne al Republicii Moldova demisionează după incidentul de pe aeroportul Chișinău

Ministrul de Interne al Republicii Moldova a demisionat în urma incidentului armat de pe aeroportul din Chișinău.

Premierul moldovean Dorin Recean a acceptat vineri demisia ministrului de Interne și a altor doi miniștri, potrivit Reuters.

image-36

Demisia apare la două săptămâni după un schimb de focuri care a avut loc pe principalul aeroport internațional al țării.

În cadrul unei conferințe de presă, Recean le-a mulțumit miniștrilor pentru activitatea lor în guvern, dar nu a spus de ce au demisionat.

Opoziția ceruse demisia ministrului de Interne, Ana Revenco, din cauza incidentului armat din 30 iunie de pe aeroportul din Chișinău. Aceasta a demisionat împreună cu ministrul Științei și Educației, Anatolie Topal, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

ADVERTISING

Un bărbat tadjik în vârstă de 43 de ani a împușcat mortal doi ofițeri de securitate și a rănit un civil, după ce i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. El sosise la Chișinău cu un zbor de la Istanbul. Agresorul a fost rănit și a murit la spital.

Premierul Dorin Recean a susținut în declarația de presă: ,,Vreau să mulțumesc ministrei Revenco. Dumneaei a făcut această apreciere Moldova mică, o inimă mare. A avut o contribuție foarte mare când a preluat leadershipul la criza refugiaților și în situații de criză a gestionat situații foarte complexe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel, Ana Revenco a pus bazele transformărilor necesare pentru Ministerul Afacerilor Interne și a asigurat că MAI va avea resursele necesare pentru ca să putem face un salt calitativ în ceea ce privește serviciul public și integrarea tuturor subunităților din cadrul Ministerului.”

Briefing de presă susținut de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

🔵 LIVE: Briefing de presă susținut de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova pe Vineri, 14 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇