Cine e criminalul de pe aeroportul din Chișinău: Un interlop care a răpit un bancher

Cine e criminalul de pe aeroportul din Chișinău: Un interlop care a răpit un bancher

Atacatorul de pe aeroportul Chişinău, Rustam Ashurov, era dat în urmărire în Tadjikistan. Bărbatul ar face parte dintr-o grupare criminală, care pe 23 iunie ar fi răpit prim-vicepreședintele unei bănci.

Procuratura Generală de la Duşanbe a anunţat numele bărbatului care a ucis două persoane la Aeroportul Chişinău şi că atacatorul era căutat de autorităţile din ţara de origine, scrie newsmaker.md.

Potrivit informaţiilor furnizate, pe 23 iunie, la ora 22:10, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovich - prim-vicepreşedintele „Orienbank” din Tadjikistan - a fost răpit de un grup infracţional organizat de pe strada Zakariye Rozi din Duşanbe.

ADVERTISING

În aceeaşi zi, a fost deschis dosar penal şi creat un grup operativ-investigativ pentru a ancheta răpirea.

În timpul investigaţiei, a fost identificat unul dintre membrii grupului criminal organizat ca fiind Ashurov Rustam Karimovici, cetăţean al Republicii Tadjikistan, născut la 25 martie 1980, locuitor al oraşului Duşanbe.

După comiterea acestei infracţiuni, acesta a fugit în Republica Moldova prin Turcia, cu intenţia de a se ascunde în continuare în ţările Uniunii Europene.

„În timp ce traversa frontiera de stat a Republicii Moldova şi se încerca să fie reţinut, acesta a luat o armă de la unul dintre ofiţerii de poliţie de la aeroportul din Chişinău, a ucis două persoane şi a luat ostatice mai multe persoane. În timpul operaţiunii antiteroriste, Ashurov R.K. a fost rănit şi arestat. Ancheta penală în acest caz este în curs de desfăşurare”, se arată în comunicatul Procuraturii din Duşanbe.

ADVERTISING

Cele două persoane ucise pe aeroport sunt un agent de securitate și un polițist de frontieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇