Împușcături pe Aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise și una rănită (Video) UPDATE

Împușcături pe Aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise și una rănită (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Mai multe focuri de armă au fost trase, vineri, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Două persoane au fost ucise și una a fost rănită. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova. Agresorul este un cetățean din Tadjikistan.

UPDATE: Aeroportul Chișinău și-a reluat, vineri seara, zborurile regulate. Atacatorul este în stare gravă. El riscă o condamnare pe viață. Poliţistul de frontieră ucis, agent-şef adjunct Muntean Serghei, avea 31 de ani şi activa în Poliţia de Frontieră din anul 2011.

ADVERTISING

Potrivit Ziarului de Gardă, cinci împușcături au fost auzite în jurul orei 17:00 și au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia.

Bărbatului nu i s-ar fi permis intrarea în țară și a fost dus în zona de unde urma să fie returnat, când a luat arma unui polițist de frontieră și a tras mai multe focuri.

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit”, au informat autoritățile moldovene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Două persoane au fost ucise.

Cele două victime „și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie”, spun autoritățile. Este vorba despre un agent de securitate și un polițist de frontieră.

De asemenea, un pasager a fost rănit.

Cel care a efectuat atacul cu doi morți din Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, a informat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Procurorul general a spus că atacatorul a fost internat în stare gravă, sub pază și că riscă o condamnare pe viață.

ADVERTISING

Aeroportul a fost evacuat, activitatea comercială şi zborurile au fost întrerupte. Vineri seara, zborurile regulate au fost reluate.

La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis condoleanțe, într-o postare pe Facebook și a anunțat că poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la...

Publicată de Maia Sandu pe Vineri, 30 iunie 2023

Procuratura a deschis dosar penal pentru act terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane, informează Ziarul de gardă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇