A murit criminalul de pe aeroportul din Chișinău

A murit criminalul de pe aeroportul din Chișinău

Bărbatul care a împușcat mortal un poliţist de frontieră şi un agent de securitate pe Aeroportul Chișinău a murit la spital.

Anunțul a fost făcut de Poliție, transmite TV8.md.

,,Persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat acum 15 minute", a anunțat Inspectoratul General de Poliție.

Atacatorul de pe aeroportul Chişinău, Rustam Ashurov, era dat în urmărire în Tadjikistan. Bărbatul făcea parte dintr-o grupare criminală, care pe 23 iunie ar fi răpit prim-vicepreședintele unei bănci. Acesta ar fi ieșit ilegal din Tadjikistan. După ce a traversat ilegal frontiera de stat, a intrat în Uzbekistan. De acolo, ar fi luat o cursă aeriană spre Turcia, iar ulterior spre Chișinău. 

ADVERTISING

Bărbatului nu i s-ar fi permis intrarea în țară, vineri, și a fost dus în zona de unde urma să fie returnat, când a luat arma unui polițist de frontieră și a tras mai multe focuri. Ulterior, agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale.

Procuratura de la Chişinău a deschis dosar penal pentru omor cu circumstanțe agravante şi instanţa a emis un mandat de arestare pe 30 de zile, însă atacatorul a murit, aşa că nu mai este cazul. 

În schimb, merge mai departe o anchetă pentru a verifica dacă persoanele implicate în asigurarea securității pe aeroport și-au îndeplinit sarcinile în mod corespunzător. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇