Ministrul Apărării va primi cea mai mare medalie americană civilă. Ambasadorul Zuckerman: Suntem foarte mândri de el

Ministrul Apărării va primi cea mai mare medalie americană civilă. Ambasadorul Zuckerman: Suntem foarte mândri de el

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a declarat, vineri, la Calafat, că pe 15 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, va primi cea mai mare medalie americană civilă – „Medalia pentru Merit” (Medal of Merit) – pentru activitatea desfăşurată ca şef al Apărării.

„Pe 15 decembrie, îi dăm ministrului Ciucă cea mai mare mare medalie americană civilă, ‘The Medal of Merit’, pentru ceea ce a făcut când a fost şeful Apărării. Suntem foarte mândri de el şi România trebuie să fie foarte mândră de el”, a spus Adrian Zuckerman la Calafat, unde s-a întâlnit cu primarul Dorel Mituleţu şi a vizitat Portul Calafat.

ADVERTISING

Ambasadorul SUA la Bucureşti a subliniat că România este o ţară importantă pentru strategia SUA, Europei, NATO, iar împreună cu Polonia formează flancul de Est, "care protejează Europa".

"Strategic, pentru America, este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar şi economic. Aţi văzut proiectul de la Cernavodă, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregătiţi să finanţăm 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA).

ADVERTISING

Unul din lucrurile pe care îl vom discuta luni şi marţi este autostrada şi calea ferată de la Constanţa prin Bucureşti, care va uni Constanţa cu Gdansk (Polonia), care e foarte importantă pentru dezvoltare, nu numai pentru această regiune, ci pentru toată România.

Vor fi ramuri din această autostradă şi vor fi legate oraşe ca Iaşi, Timişoara şi altele, ca România să poată fi, până la urmă, un lider în Europa, unde ar fi trebuit să fie de mulţi ani şi nu a fost acolo. Împingem dezvoltarea economică care este la fel de importantă, dacă nu mai importantă decât dezvoltarea de apărare militară", a mai afirmat ambasadorul SUA.

ADVERTISING

La vizita ambasadorului Adrian Zuckerman la Calafat au fost prezenţi şi ministrul Apărării - Nicolae Ciucă, ministrul Economiei - Virgil Popescu, preşedintele PNL Dolj - Ştefan Stoica, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea.

Ambasadorul Zuckerman va mai avea vineri, la Craiova, o întâlnire cu oameni de afaceri din judeţul Dolj.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇