Klaus Iohannis a ajuns în Zanzibar - Ce mesaj a transmis din faimoasa insulă (Foto)

Klaus Iohannis a ajuns în Zanzibar - Ce mesaj a transmis din faimoasa insulă (Foto)

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în Zanzibar, sâmbătă, împreună cu soția sa, Carmen.

Cei doi au participat la un prânz oficial, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale.

Iar o fotografie a fost publicată contul de X, fosta Twitter, al Ministerului de Externe din Tanzania, țară de care aparține faimoasa insulă.

„Președintele României, Klaus Iohannis, își continuă vizita de stat. Astăzi, a ajuns în renumita insulă Zanzibar, cu feribotul AZAM, din Dar Es Salaam. La sosire a fost întâmpinat de ministrul Jamal Kassim”, se arată în postarea Ministerului de Externe din Tanzania.

ADVERTISING

De acolo, Iohannis a transmis că încurajează relațiile bilaterale în ceea ce privește turismul și mediul de afaceri.

„Am fost deosebit de impresionat de Viziunea de Dezvoltare a Zanzibarului 2050 și de mentalitatea voastră orientată spre viitor. Am putea explora ideea de a implica companiile românești în inițiativa emblematică "Silicon Zanzibar" și în planul economiei albastre din Zanzibar.

ADVERTISING

Unul dintre motivele prezenței mele astăzi aici este acela de a încuraja și de a-mi exprima sprijinul pentru legăturile economice româno-stanțiene în creștere rapidă, inclusiv pentru dezvoltarea de noi afaceri în Zanzibar.

Un alt vector important al relației noastre în creștere rapidă este, fără îndoială, legăturile interumane. Un număr tot mai mare de cetățeni români sunt dispuși să exploreze minunățiile naturale din Zanzibar. Sunt convins că aceștia vor continua să fie bine primiți aici.

România cunoaște provocările pe care le poate ridica poziționarea geografică și are o experiență oarecum similară, aflându-se într-o zonă de trecere a mai multor culturi. Geografia nu aduce doar provocări, ci și oportunități, deoarece ne îmbogățește patrimoniul, tradițiile și ne oferă noi perspective asupra lumii.

ADVERTISING

Fie ca această vizită să ne întărească legăturile, să stimuleze cooperarea și să deschidă noi orizonturi pentru cooperarea noastră!”, a fost mesajul președintelui român.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedinta Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, în cadrul turneului african pe care şeful statului român îl efectuează în această perioadă.

Două documente bilaterale sectoriale au fost semnate în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a preşedintei Tanzaniei, unul între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul Republicii Unite Tanzania prin Biroul Prim-ministrului iar al doilea Memorandum de Înţelegere este între Academia de Ştiinţe Agricole şi Forestiere din România şi Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania privind Cooperarea şi Cercetarea Agricolă.

Ulterior, duminică, va fi organizată o ceremonie de rămas bun la State House din Dar es Salaam.

Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa va continua cu vizita de stat în Republica Cabo Verde, unde va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇