Mesajele transmise de liderii AUR la lansarea candidaților pentru Parlamentul European

Mesajele transmise de liderii AUR la lansarea candidaților pentru Parlamentul European

„România suverană, vizibilă în Europa” este motto-ul sub care AUR, formaţiunea condusă de George Simion, şi-a lansat, sâmbătă, în cadrul unui eveniment organizat la Arenele Romane din Bucureşti, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Persoanele invitate la eveniment au fost îmbrăcate în alb, iar pe un banner aflat la intrare era scris „Apărătorii patriei române”.

Candidaţii au fost prezentaţi de Ioana Ramona Bruynseels, al cărei nume se află pe listă, după ce evenimentul a fost deschis de artistul Nicolae Voiculeţ, care a interpretat Imnul naţional la nai. La eveniment au fost invitaţi şi europarlamentari străini, cu vederi conservatoare, care au ţinut discursuri în faţa audienţei.

Lansarea candidaților AUR pentru Parlamentul European

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2024.

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor - AUR pe Sâmbătă, 22 iulie 2023

"Ne vom opune globalismului, tendinţelor de dezrădăcinare şi a oricăror presiuni de dezbinare a ţărilor UE, dar şi a românilor. Cetăţenii români şi din celelalte ţări europene trebuie să fie educaţi în spiritul valorilor creştine, iar cei care vin din alte continente şi culturi trebuie să fie stimulaţi să-şi însuşească aceste valori ale civilizaţiei noastre", se arată în programul AUR făcut public cu acelaşi prilej, citat de Agerpres.

ADVERTISING

AUR evocă, în document, suveranitatea României, care "îi conferă libertatea de a-şi înfăptui propriul destin".

"Această libertate nu mai poate fi cedată Bruxelles-ului pentru ca politica românească să fie dictată de funcţionarii europeni şi politicienii altor state", susţin reprezentanţii AUR şi vorbesc despre "un proiect european al naţiunilor" şi despre modelul polonez.

"Vom susţine un proiect european al naţiunilor şi vom susţine o politică în favoarea conservării resurselor, limbii, culturii şi tradiţiilor româneşti, asemenea Poloniei, care luptă pentru propria identitate şi pentru propriul popor. Credem într-o Românie care să conteze şi să genereze politici în favoarea românilor", afirmă aceştia.

Ei se referă la România ca la o "poartă importantă între UE şi ţările din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală şi un jucător cheie în securitatea şi stabilitatea regională".

Astfel, se arată în program, "europarlamentarii AUR vor susţine interesele şi suveranitatea României, drepturile cetăţeneşti ale românilor din interiorul UE".

Reprezentanţii AUR mai punctează în program că "relaţia UE cu România trebuie să fie una de reciprocitate; Uniunea Europeană este un beneficiar al colaborării cu ţara noastră".

ADVERTISING

"Milioanele de medici, meseriaşi români şi alte categorii sociale au construit o parte din UE. Mii de firme din ţările UE au prosperat investind în ţara noastră, de la bănci până la afaceri în agricultură. Resursele României, materiale şi imateriale, au fost utilizate în aceşti peste 30 de ani şi astăzi avem nevoie de un parteneriat demn şi în interesul României. Avem nevoie de un program pentru a stimula revenirea românilor din pribegie", se mai arată în programul AUR.

George Simion: În momentul acesta instituţiile europene şi Comisia Europeană sunt conduse de minţi bolnave

În discursul pe care l-a susținut sâmbătă, George Simion, liderul AUR, a spus că lista candidaților AUR va fi condusă de „singurul om care a luptat pentru România la nivelul PE şi s-a luptat pentru drepturile şi libertăţile noastre fundamentale”, Cristian Terheş.

El a vorbit și ce își propune AUR în raport cu Uniunea Europeană.

”Promisiunea pe care v-o fac şi sunt mândru şi responsabil, este că de azi înainte nimeni nu ne va mai exploata resursele şi nu ne va mai fura oamenii. De azi înainte, românii nu mai trebuie să stea în genunchi în faţa altor state şi în faţa conducătorilor europeni şi mondiali pentru că nu au motive. Suntem membri cu drepturi egale şi faptul că de 11 ani nu suntem primiţi în Schengen este o ruşine naţională pentru care europarlamentarii AUR se vor lupta şi vor obţine dreptate pentru România”, a spus Simion, citat de news.ro.

ADVERTISING

El a spus că ”vor merge în Parlamentul European cum au mers în Parlamentul României şi vor lupta pentru resursele energetice ale ţării şi pentru hidrocentrale. Pentru pădure şi pentru Deltă”.

”Vom merge să ne luptăm pentru familia normală, sănătoasă, formată dintr-un bărbat şi dintr-o femeie, pentru a putea spune mamă şi tată. O să mergem fără frică pentru a ne apăra agricultorii, copiii noştri şi dreptul lor la o educaţie bună şi la un viitor aici acasă”, a completat Simion.

Despre europarlamentarii români și conducerea actuală a instituțiilor UE, Simion a spus:

”Din păcate, cei pe care ei i-au trimis la Bruxelles au fost nişte aplaudaci. Fie că au fost moşnegi pe care căutau să îi dea afară din partidele lor şi îi trimiteau la pensie la Bruxelles, fie îşi trimiteau nevestele acolo ca să stea ei liniştiţi în ţară. Ăştia au fost oamenii care, în poziţia ghiocelului, au votat orice dictat a venit de la Comisia Europeană.

Unul din motivele pentru care România este pe ultimul sau pe penultimul loc la toate criteriile este faptul că am avut reprezentanţi atât de slabi. Un alt motiv este faptul că în momentul acesta instituţiile europene şi Comisia Europeană sunt conduse de minţi bolnave. Ei ne-au adus inflaţie, ei ne-au adus sărăcie, ei ne-au adus o pandemie inventată şi pregătesc tot felul de nebunii”, crede preşedintele AUR.

Claudiu Târziu: Pentru a ne lua ţara înapoi, trebuie să câştigăm toate alegerile de anul viitor

Senatorul Claudiu Târziu, care se află pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare din 2024, a spus că pentru a îşi lua ţara înapoi şi a schimba politica astăzi sinucigaşă a Bruxelles-ului, AUR trebuie să câştige toate alegerile de anul viitor.

”Dumnezeu dă o şansă unică, uriaşă, poate unică României, şansa de a se schimba în bine această ţară a noastră”, a spus senatorul AUR, el arătând că din 2024 se creează posibilitatea de a se schimba şi Europa în bine.

”Avem şansa ca prin alegeri bune, directe, la care să vină cât mai mulţi români, să schimbăm acest regim ticălos care ne ţine pe toţi în sclavie, de peste trei decenii. Avem şansa de a elibera statul român, captiv găşţilor de pradă, şi a-l reda românilor, adică nouă, tuturor”, a mai spus Târziu.

Senatorul a precizat că AUR are ocazia ca alături de prietenii conservatori din toată Uniunea Europeană să schimbe în bine lucrurile la Bruxelles.

”Pentru a ne lua ţara înapoi, a schimba statul şi a schimba politica astăzi sinucigaşă a Bruxelles-ului, trebuie să câştigăm toate alegerile de anul viitor”, a completat Claudiu Târziu, arătând că de aceea este foarte important ceea ce se va întâmpla în pregătirea alegerilor europarlamentare.

Claudiu Târziu a precizat că ”Europa trebuie să se întoarcă la normalitate şi asta este miza alegerilor europarlamentare”.

”Vrem să rămânem în Uniunea Europeană, dar vrem să fim trataţi cu demnitate, vrem să fim trataţi ca parteneri egali şi ştim că asta se poate”, a declarat Târziu. Senatorul a mai spus că unul dintre obiectivele AUR este ”reunificarea cu Basarabia”.

Lista AUR

AUR și-a lansat sâmbătă candidaţii la alegerile europarlamentare într-un eveniment care a avut loc la Arenele Romane.

Pe lista de 44 de candidați se află parlamentari din partid, precum Claudiu Tîrziu, Dan Tănasă, Dămureanu Ringo, dar şi europarlamentarul Christian Terheş, care a candidat la alegerile trecute din partea PSD. Un alt nume este Şerban Dimitrie Sturza, dar şi avocatul Gheorghe Piperea, omul de televiziune Mugur Mihăescu şi fosta atletă Monica Iagăr. Ordinea pe listă va fi stabilită în luna aprilie 2024.

Vârsta medie a celor 44 de candidaţi este de 45 de ani, iar 45,5% din listă a fost rezervată femeilor, potrivit celor de la AUR. Cel puțin 11 dintre candidați au doctorat.

Cine sunt candidații AUR pentru Parlamentul European


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇