Mesaje de condoleanţe din România, la moartea preşedintelui Parlamentului European: Ne-a fost un prieten

Mesaje de condoleanţe din România, la moartea preşedintelui Parlamentului European: Ne-a fost un prieten

Președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și lideri ai partidelor politice din România au transmis, marţi, mesaje de condoleanţe la moartea preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli.

Șeful statului spune că Sassoli a fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile Uniunii Europene.

”Sunt profund întristat de trecerea subită a lui David Sassoli, preşedintele PE. A fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile Uniunii Europene. Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate spre familia lui”, a scris preşedintele României, Klaus Iohannis, în mesajul pe Twitter.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice şi un constructor devotat al Europei Unite.

ADVERTISING

”Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice şi un constructor devotat al Europei Unite. În numele meu şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiei preşedintelui Parlamentului European, omului politic şi jurnalistului David Sassoli”, a scris premierul Nicolae Ciucă.

”Sunt foarte întristat de moartea președintelui David Sassoli. Europa pierde un activist dedicat, iar Parlamentul European pierde un om al concilierii. L-am apreciat pe acest om cu o inimă mare. Odihnește-te în pace, dragă prietene. Ce ai semănat nu se va pierde. Gândurile mele merg către familia și cei dragi lui”, a transmis și liderul USR, Dacian Cioloș.

Şi preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de condoleanţe.

ADVERTISING

”Sunt profund întristat de moartea subită a preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli. Am pierdut un prieten şi un susţinător puternic al #României şi al unei Europe sociale. Condoleanţe celor dragi lui!”, a scris Marcel Ciolacu în mesaj.

Totodată, Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a scris pe Facebook: ”Am primit cu adâncă tristeţe vestea trecerii timpurii în nefiinţă a preşedintelui Parlamentului European, domnul David Sassoli, un om valoros şi un profesionist desăvârşit, aflat mereu în slujba valorilor europene. Este o zi de doliu pentru întreaga Uniune Europeană. Sincere condoleanţe familiei, poporului italian şi tuturor celor care l-au cunoscut”.

Cristian Diaconescu, președintele PMP: Am primit cu adâncă tristețe vestea trecerii timpurii în neființă a președintelui...

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Luni, 10 ianuarie 2022

Preşedintele Parlamentului European, social-democtratul italian David Sassoli, a murit luni noapte, în Italia, la 65 de ani, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇