Merkel e mulțumită de alegerea lui Biden în SUA, dar spune că ”nu înseamnă că nu mai avem probleme în lume”

Merkel e mulțumită de alegerea lui Biden în SUA, dar spune că ”nu înseamnă că nu mai avem probleme în lume”

Venire la putere a lui Joe Biden în Statele Unite a adus un nou elan lucrărilor G7, a afirmat cancelarul german Angela Merkel duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, transmite AFP.

”Alegerea lui Joe Biden ca preşedinte al Statelor Unite nu înseamnă că nu mai avem probleme în lume, ci că putem lucra cu un nou elan la rezolvarea lor”, a declarat presei cancelarul german, care a avut o relaţie dificilă cu predecesorul lui Biden la Casa Albă, Donald Trump, sceptic faţă de forumurile multilaterale cum este şi G7.

ADVERTISING

”Şi găsesc că e foarte bine că am devenit mai concreţi la această reuniune a G7”, a adăugat şefa guvernului german, referindu-se la deciziile privind lupta contra pandemiei COVID-19 sau acţiunile de combatere a încălzirii climatice.

Angela Merkel s-a întâlnit în tete-a-tete cu preşedintele american la summit şi a fost invitată într-o vizită oficială la Casa Albă pe 15 iulie.

Dacă întâlnirea din Cornwall este primul summit G7 pentru Joe Biden ca preşedinte al SUA, ea este ultima în acest format pentru Angela Merkel, care va pleca din funcţie după alegerile federale de la sfârşitul lunii septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebată de presă dacă a primit cadouri de la omologii săi, Angela Merkal a răspuns, zâmbind: ”Am primit doar urări de bine, cadouri nu”.

Pe de altă parte, ea a menţionat că Germania a promis o ”contribuţie substanţială” la distribuţia de vaccinuri contra COVID-19 pentru ţările sărace, a transmis dpa.

Cancelarul a reiterat că grupul G7 intenţionează să distribuie un total de 2,3 miliarde de doze de vaccinuri până la finele lui 2022.

G7 este grupul celor mai industrializate şapte state (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite).

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇